Ziua Politiei Romane la Botosani - invitati, discursuri, premii, avansari in grad!

Ziua Politiei Romane la Botosani - invitati, discursuri, premii, avansari in grad!
Politia in sarbatoare!

Politistii botosaneni au sarbatorit 187 ani de la infiintarea Politiei Romane. Manifestarile dedicate zilei s-au desfasurat in cadru festiv la Sediul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, prin alocutiuni ale sefului institutiei, Viorel Serbanoiu, dar si ale invitatilor de onoare: prefectul judetului, Cristian Roman, o delegatie ucraineana, consulul Ucrainei la Suceava, Vasyl Nerovnyi, colaboratori.

"Sunt fericit sa am privilegiul ca din aceasta postura sa adresez tuturor politistilor botosaneni si din Romania multa sanatate si impliniri profesionale", a spus seful IPJ Botosani, Viorel Serbanoiu.

Serbanoiu a dat apoi citire mesajelor de felicitare transmise de viceprim - ministrul si ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, si de chestorul de Politie Petre Toba.

"Integritate, curaj, loialitate, acestea trebuie sa fie cuvintele care sa va calauzeasca in nobila dar dificila cariera pe care ati imbratisat-o. Aparati legea si cetateanul. Misiunea este grea pentru ca si vremurile sunt grele. Este inadmisibil ca politistul sa fie bataia de joc a nelegiuitilor. Este nevoie de o noua abordare a meseriei de politist si ma refer atat la atitudinea lucratorului, dar si la legile care reglementeaza activitatea", a precizat prefectul Cristian Roman.

Cu ocazia acestei zile, au fost avansate in grad profesional urmator o serie de cadre, premiati castigatorii la competitiile sportive organizate cu prilejul Zilei Politiei si lansata cartea colonelului in rezerva Mihai Dragutu, intitulata Pasiunea col (R) Dragutu Mihai pentru - Istorie - Poezie patriotica - Cinegetica, sub egida Asociatiei Veteranilor de Razboi, Filiala Botosani, Editura Paco.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Discursul Academicianului Ioan Aurel Pop, de Ziua Culturii Române: "Cum s-a putut ajunge la asemenea aberații educaționale?"

Marţi, 16 Ianuarie 2018
185

Acad. Ioan Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai, a susținut o cuvântare despre importanța culturii și a studierii istoriei în școli, punând accentul pe necesitatea &...

Nu scăpăm de frig, vin ninsori şi ploi!

Marţi, 16 Ianuarie 2018
719

În intervalul 16 ianuarie, ora 12.00-17 ianuarie, ora 20.00, precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a ...

Cel mai slab leu din istorie. Euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul crizei politice

Marţi, 16 Ianuarie 2018
226

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat, marţi, un curs de 4,6599 lei pentru un euro, în creştere cu 3,43 bani, respectiv cu 0,74% faţă de ziua precedentă, moneda naţională aj...