Ziua Politiei Romane la Botosani - invitati, discursuri, premii, avansari in grad!

Ziua Politiei Romane la Botosani - invitati, discursuri, premii, avansari in grad!
Politia in sarbatoare!

Politistii botosaneni au sarbatorit 187 ani de la infiintarea Politiei Romane. Manifestarile dedicate zilei s-au desfasurat in cadru festiv la Sediul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, prin alocutiuni ale sefului institutiei, Viorel Serbanoiu, dar si ale invitatilor de onoare: prefectul judetului, Cristian Roman, o delegatie ucraineana, consulul Ucrainei la Suceava, Vasyl Nerovnyi, colaboratori.

"Sunt fericit sa am privilegiul ca din aceasta postura sa adresez tuturor politistilor botosaneni si din Romania multa sanatate si impliniri profesionale", a spus seful IPJ Botosani, Viorel Serbanoiu.

Serbanoiu a dat apoi citire mesajelor de felicitare transmise de viceprim - ministrul si ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, si de chestorul de Politie Petre Toba.

"Integritate, curaj, loialitate, acestea trebuie sa fie cuvintele care sa va calauzeasca in nobila dar dificila cariera pe care ati imbratisat-o. Aparati legea si cetateanul. Misiunea este grea pentru ca si vremurile sunt grele. Este inadmisibil ca politistul sa fie bataia de joc a nelegiuitilor. Este nevoie de o noua abordare a meseriei de politist si ma refer atat la atitudinea lucratorului, dar si la legile care reglementeaza activitatea", a precizat prefectul Cristian Roman.

Cu ocazia acestei zile, au fost avansate in grad profesional urmator o serie de cadre, premiati castigatorii la competitiile sportive organizate cu prilejul Zilei Politiei si lansata cartea colonelului in rezerva Mihai Dragutu, intitulata Pasiunea col (R) Dragutu Mihai pentru - Istorie - Poezie patriotica - Cinegetica, sub egida Asociatiei Veteranilor de Razboi, Filiala Botosani, Editura Paco.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O maşină a poliţiei a fost implicată într-un accident, pe o stradă din Botoșani! FOTO

astăzi, 17:01
2230

Evenimentul a avut loc la intersecţia Bulevardului Mihai Eminescu cu strada Octav Onicescu. Maşina poliţiei circula dinspre sediul IPJ spre strada Sucevei, iar impactul a fost cu un autoturism VW G...

Băgat în spital de propriul cal!

astăzi, 16:42
1613

Tot mai mulți botoșăneni ajung la Unitatea de Primire Urgențe după ce au fost răniți de animalele din gospodărie, în special de cai.Ultimul caz s-a înregistrat sâmbătă....

Viceprimarul unei comune botoșănene, la un pas de a fi exclus din PSD!

astăzi, 16:25
619

Zilele unui viceprimar din județul Botoșani ca membru al organizației județene a PSD sunt numărate. Acesta a fost deja exclus ca urmare a unei decizii a Biroului organizației locale, iar hotăr&...