Ziua Politiei Romane la Botosani - invitati, discursuri, premii, avansari in grad!

Ziua Politiei Romane la Botosani - invitati, discursuri, premii, avansari in grad!
Politia in sarbatoare!

Politistii botosaneni au sarbatorit 187 ani de la infiintarea Politiei Romane. Manifestarile dedicate zilei s-au desfasurat in cadru festiv la Sediul Inspectoratului de Politie Judetean Botosani, prin alocutiuni ale sefului institutiei, Viorel Serbanoiu, dar si ale invitatilor de onoare: prefectul judetului, Cristian Roman, o delegatie ucraineana, consulul Ucrainei la Suceava, Vasyl Nerovnyi, colaboratori.

"Sunt fericit sa am privilegiul ca din aceasta postura sa adresez tuturor politistilor botosaneni si din Romania multa sanatate si impliniri profesionale", a spus seful IPJ Botosani, Viorel Serbanoiu.

Serbanoiu a dat apoi citire mesajelor de felicitare transmise de viceprim - ministrul si ministrul administratiei si internelor, Dan Nica, si de chestorul de Politie Petre Toba.

"Integritate, curaj, loialitate, acestea trebuie sa fie cuvintele care sa va calauzeasca in nobila dar dificila cariera pe care ati imbratisat-o. Aparati legea si cetateanul. Misiunea este grea pentru ca si vremurile sunt grele. Este inadmisibil ca politistul sa fie bataia de joc a nelegiuitilor. Este nevoie de o noua abordare a meseriei de politist si ma refer atat la atitudinea lucratorului, dar si la legile care reglementeaza activitatea", a precizat prefectul Cristian Roman.

Cu ocazia acestei zile, au fost avansate in grad profesional urmator o serie de cadre, premiati castigatorii la competitiile sportive organizate cu prilejul Zilei Politiei si lansata cartea colonelului in rezerva Mihai Dragutu, intitulata Pasiunea col (R) Dragutu Mihai pentru - Istorie - Poezie patriotica - Cinegetica, sub egida Asociatiei Veteranilor de Razboi, Filiala Botosani, Editura Paco.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
283

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
491

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
145

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...