Zilele Oraşului, la final! Sărbătoarea Botoşanilor a adus în Centrul Vechi mii de oameni dornici de distracţie! FOTO

S-a tras cortina peste ediţia din acest an a Zilelor Oraşului, la capătul a trei zile în care botoşănenii ce nu au ţinut cont de vremea neprielnică şi-au căutat prilej de distracţie în Centrul Vechi. Unii au reuşit, alţii au plecat acasă frustraţi şi înfriguraţi, în aşteptarea următoarei sărbători.

Zilele Oraşului, la final! Sărbătoarea Botoşanilor a adus în Centrul Vechi mii de oameni dornici de distracţie! FOTO

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Partea artistică a fost cea mai bună, deoarece a fost muzică pe gustul tuturor. Vârstnicii s-au bucurat de Ion Suruceanu, artistul cu o carieră ce se întinde deja pe zeci de ani coborând de pe scenă şi apropiindu-se de spectatori cărora le-a întins microfonul în mai multe rânduri pentru a-l "asista" în recital. Nici interpreţii de muzică populară botoşăneni nu au fost privaţi de spectatori, chiar dacă ei deschideau programul artistic iar în faţa scenei erau doar câteva sute de persoane.

Adulţii au avut parte de Loredana Groza – într-o formă de zile mari şi care a reuşit să emoţioneze publicul cu un final de concert de vis, interpretând "Bună seara, iubite", acompaniată de un public uşor timid. Simpatizat a fost şi Pavel Stratan, simpaticul moldovean care nici după atâţia ani de succes nu dă semne că s-ar fi schimbat- este acelaşi om răbdător cu toată lumea, modest şi empatic.

Tinerii şi adolescenţii însă au fost răsfăţaţii acestei ediţii pentru că au avut parte atât de farmecele feminine ale Lorei şi ale Antoniei, cât şi de "defectele" lui Alex Velea, cu toţii artişti aflaţi în topurile de specialitate. La fel de apreciaţi au fost dorohoienii de la „Fără zahăr” şi colegii lor de trupă, care au povestit şi au cântat ca şi cum ar fi fost nu în faţa unui public de peste trei mii de oameni, ci în grupul de prieteni.



Anunţate pentru finalul manifestării, artificiile au dezamăgit multă lume, dat fiind că prea puţini au avut viteza să ajungă în zone în care exploziile de lumini să fie şi vizibile. Lansate de pe Palatul Administrativ, artificiile au fost obturate de clădiri. Tinerii au pornit în sprint către zonele mai libere, în timp ce alţii au aşteptat să vadă măcar artificiile înalte.

Partea culinară a Zilelor Oraşului, precum şi cea "răcoritoare" a fost ceva mai vitregită dar asta din cauza temperaturilor scăzute- în toate cele trei seri s-a întâmplat câte ceva. Vineri a bătut vântul puternic, sâmbătă au fost reprize de ploi iar duminică a fost frig de-a binelea. Cu toate astea, tot s-au găsit botoşăneni care să aibă răbdarea să stea la băncuţe şi să deguste preparatele de carne, la care să adauge şi câte o bere. Neplăcut a fost însă fumul de la grătare care, plimbat de vânt, ajungea şi în zona spectatorilor de la scenă.

De remarcat a fost "ascunderea" toaletelor ecologice în spatele autovehiculelor parcate într-un cvartal de pe partea dreaptă, fără a fi montat un panou de direcţionare. Nu puţini au fost cei care au întrebat comercianţii dacă ştiu ceva despre locaţia toaletelor. Cei care nu au ştiut unde sunt şi nici nu s-au interesat şi-au rezolvat problemele în pur stil românesc- pe unde s-a putut.

Pe unde s-a putut au ajuns şi deşeurile de plastic- de la pungi la pahare de bere şi ambalajul pungilor de seminţe. Abandonarea acestora pe jos era vizibilă mai ales după finalul concertelor, când mulţimea se dispersa rapid, lăsând în urmă sute de mizerii, în condiţiile în care în Centrul Vechi sunt montate suficiente coşuri stradale.

Urmează însă ca în zilele următoare să aflăm preţul sărbătorii, în condiţiile în care ştim că tarifele artiştilor invitaţi sunt destul de pipărate. Reamintim că municipalitatea a participat cu această ocazie cu 50.000 de lei, prin decizia Consiliului Local.









 

 

Spune-ne opinia ta