VIDEO: Curățenia de primăvară în municipiul Botoșani, în plină desfășurare

VIDEO: Curățenia de primăvară în municipiul Botoșani, în plină desfășurare

Seria lucrărilor de înfrumusețare a orașului nu a fost amânată pe timpul pandemiei, astfel că Primăria Municipiului Botoșani a continuat și în acest an lucrările de curățenie generală.

„Tradițional, aprilie este luna consacrată curățeniei generale și înfrumusețării orașului. Nu am uitat nici în acest an de această îndatorire. Chiar și în condițiile speciale ale perioadei, cu restricții de circulație, dar și cu cheltuieli bugetare suplimentare impuse de pandemie, am reușit să ducem la bun sfârșit lucrările programate pentru această primăvară”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

În acest scop, au fost plantate flori pe arterele orașului, bordurile au fost vopsite și au fost plantați peste 100 de copaci.

„Prin implicarea Direcției Edilitare și a Direcției de Spații Publice, Sport și Agrement, din subordinea primăriei municipale, au fost plantate flori în spațiile verzi cu această destinație de pe arterele orașului, s-au vopsit proaspăt bordurile și au fost scoase din pământ peste 100 de cioate, în locul cărora au fost plantați copaci: 70 din specia catalpa pe Calea Națională și 46 de tei pe Bulevardul Mihai Eminescu”, a specificat edilul municipiului.

Totodată, s-a realizat marcajul rutier al bordurilor de pe mai multe străzi, lacul Mihai Eminescu a beneficiat de îmbunătățiri, iar iarba din cartierele municipiului a fost tunsă.

„De asemenea, se efectuează marcajul rutier al bordurilor de pe mai multe străzi din municipiul Botoșani, s-au efectuat lucrări ce privesc lacul din Parcul Mihai Eminescu, se tunde și se cosește iarba din cartierele municipiului utilizând un utilaj nou, achiziționat înainte de această pandemie din bugetul pentru anul 2020 ce duce la creșterea randamentului și eficienței acțiunii. Botoșănenii vor putea ieși în curând, fără constrângeri, din locuințe și este normal ca orașul să arate bine, curat, frumos, îmbiindu-i la plimbare și recreere”, a completat Cătălin Flutur.

(Anca Savel)



 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
9

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
275

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
164

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...