Consilierii județeni, cu ochii pe o clădire ridicată ilegal în Vama Rădăuți-Prut!

O clădire ridicată în urmă cu mai mulți ani în Punctul de trecere a frontierei Rădăuți-Prut, de la granița cu Republica Moldova, pentru care nu a existat autorizație de construcție, a intrat în atenția reprezentanților Consiliului Județean.

Consilierii județeni, cu ochii pe o clădire ridicată ilegal în Vama Rădăuți-Prut!

Consilierul județean Stelian Pleșca a cerut conducerii Consiliului Județean Botoșani să facă demersuri pentru preluarea respectivului imobil, în condițiile în care acesta a fost ridicat pe un teren ce aparține patrimoniului județului. În prezent, în respectiva clădire nu se desfășoară niciun fel de activitate. 

"Aș dori să aduc în atenția în atenția dvs. Vama Rădăuți Prut. În anul 2011 acolo s-a construit o clădire fără autorizație, pe terenul Consiliului Județean. Rugămintea este dacă se poate să o preia Consiliul Județean, poate fi închiriată către cineva. A rămas blocată, e a nimănui, în mijlocul Vămii, este o construcție mai modernă decât vama în sine, că acolo sunt niște chioșcuri. De văzut a cui e clădirea aceasta, că am înțeles că a fost construită așa, a nimănui", a spus Stelian Pleșca.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a cerut celor de la Direcția Patrimoniu să se ocupe de cele sesizate de alesul județean.

"Am luat notă de această chestiune, vă rog să lămuriți cei de la Patrimoniu", a spus Costică Macaleți.

Presedintele Consiliului Judetean de la acea vreme, Mihai Tabuleac, a declarat în 2011 ca nu s-a solicitat niciun aviz din partea institutiei pe care o conduce pentru imobilul respectiv, cu toate ca terenul a fost transmis de catre Primaria Radauti-Prut in administrarea Consiliului Judetean Botosani.

Despre constructia imobilului din Vama Radauti Prut a fost sesizat si Inspectoratul de Stat in Constructii care, la solicitarea prefectului de atunci, a efectuat un control, concluzionand ca respectiva cladire a fost ridicata ilegal.

Imobilul a fost ridicat in perioada in care la conducerea Vamii Radauti-Prut se afla Ovidiu Pasalau. 

Citeste si 
VAMA RADAUTI PRUT: Cladirile ilegale, ca ciupercile dupa... Pasalau!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1446

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
733

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
499

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...