VAMA RADAUTI PRUT: Cladirile ilegale, ca ciupercile dupa... Pasalau!

VAMA RADAUTI PRUT: Cladirile ilegale, ca ciupercile dupa... Pasalau!
Controlul dispus de Consiliul Judetean a scos la iveala faptul ca in Vama radauti Prut au fost ridicate doua constructii fara autorizatie, cele doua imobile urmand sa fie demolate, conform informatiilor furnizate de Mihai Tabuleac.

"Arhitectul-sef din CJ a depus un proces-verbal de constatare, din care rezulta ca acolo, in Vama Radauti Prut, exista nu un imobil, ci doua, care nu ar avea autorizatie legala, motiv pentru care s-au si mandatat cei de la Primaria Radauti Prut, emitentii autorizatiilor de constructie, sa aplice sanctiunile prevazute de lege, si administratorul de la Punctul de Trecere a Frontierei sa dispuna indepartearea constructiilor", a spus Mihai Tabuleac, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Controlul la Vama Radauti Prut a vizat initial un imobil care a fost ridicat in Vama, pe vremea cand institutia era condusa de Ovidiu Pasalau, constructie care s-ar fi facut fara niciun fel de autorizatie, Mihai Tabuleac sustinand, in cursul saptamanii trecute, ca nu s-a solicitat niciun aviz din partea institutiei pe care o conduce pentru imobilul respectiv, cu toate ca terenul a fost transmis de catre Primaria Radauti-Prut in administrarea Consiliului Judetean Botosani.

De asemenea, despre constructia imobilului din Vama Radauti Prut a fost sesizat si Inspectoratul de Stat in Constructii care, la solicitarea prefectului, a efectuat un control, concluzionand ca respectiva cladire a fost ridicata ilegal.

Cum Institutia Prefectului nu are competente sa efectueze controale in punctele vamale, cele sesizate au fost comunicate organelor competente, respectiv Autoritatea Nationala a Vamilor si Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera.

Fostul sef al Vamii Radauti Prut, Ovidiu Pasalau, spunea in urma cu ceva timp ca nu a facut nimic ilegal, ca nu a ridicat nicio constructie.

"Eu nu am facut nicio hala aici, nu am facut nimic, nu s-au cerut bani de la Vami, nu am facut Vama privata. Eu nu pot sa ridic nimic, aici sunt constructii provizorii, modulare, e zona inundabila, eu nu am facut pentru mine, Vama e a statului. Le consider niste acuzatii nefondate, care probabil ca in perioada urmatoare vor fi clarificate", a declarat saptamana trecuta Ovidiu Pasalau.


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Cuvios Ioan de la Lavra Veche; Sfântul Sfinţit Mucenic Pafnutie

astăzi, 07:00
3

În Pustia Palestinei, aproape de Ierusalim, se afla o frumoasă aşezare călugărească întemeiată de Sfântul Hariton şi se numea Lavra Veche, întrucât sfântul o...

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
926

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
170

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...