Cosmarul unui botosanean care se umfla dupa ce mananca: Desfigurat de fiecare inghititura!

Pentru un barbat de 54 ani, din Botosani, servirea mesei a devenit un cosmar. Constantin sufera de cativa ani de angioedem ereditar, boala care se manifesta prin umflarea fetei, a gatului si a pieptului dupa ce consuma anumite produse. Daca, initial, barbatul prezenta aceste semne doar dupa ce manca portocale, in timp afectiunea s-a agravat, iar acum ii este frica sa mai inghita ceva.

Cosmarul barbatului a inceput in urma cu 25 ani. "Eram la serviciu, in pauza de masa. Am mancat cateva felii de salam si, la un moment dat, mi s-au umflat fata si gatul. Am facut imediat analize si au iesit bune. Nu am dat importanta, mai ales ca mi-au disparut acele semne. Cativa ani nu am mai avut probleme, dar in uma cu sapte ani m-am umflat din nou, dupa ce am mancat varza. De atunci traiesc un adevarat cosmar. Sunt alergic la tot mai multe produse si alimente si am devenit dependent de Claritine. Stau cu pastilele in buzunar si le iau imediat dupa ce ma umflu. Imi trece imediat. Daca nu le iau, e ingrozitor, risc sa ma sufoc. Dupa ce mi se umfla gatul, am mari probleme respiratorii", spune Constantin.

Acesta face tratament la Clinica de Alergologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi si asteapta rezultatele analizelor trimise la Bucuresti pentru a sti exact de ce boala sufera. "Medicii mi-au spus ca sufar de angioedem ereditar, o afectiune destul de rara. Totusi, nu imi explic de ce am aceasta boala, pentru ca nimeni din familia mea nu a mai avut asa ceva", a precizat barbatul.

Acesta mananca tot mai putin in ultima perioada si spune ca ii este frica sa bage mancare in gura. "Am ajuns sa mananc biscuiti si mar. E un adevarat cosmar. Mi-e frica sa mai mananc pentru ca ma umflu la fata, la gat si la piept. Si pentru familie e un calvar. Nu pot sta cu sotia si copiii la masa, eu trebuie in permanenta sa mananc separat", a adaugat Constantin.

Netratata, boala poate fi fatala

Medicii alergologi sustin ca barbatul sufera de angioedem ereditar. Afectiunea este rara si poate provoca decesul, daca nu este tratata. "Angioedemul ereditar este o boala conditionata genetic. Clinic, afectiunea este caracterizata prin edem subcutanat episodic localizat, edemul mucoasei cailor respiratorii superioare si edemul tubului gastrointestinal. Boala este rara, prevalenta bolii fiind estimata între 1/10.000 si 1/50.000. În lipsa tratamentului, mortalitatea este de 20-30%. Pacientul internat la noi beneficiaza de tratament si speram intr-o evolutie favorabila a starii lui de sanatate", a declarat dr. Liliana Veres, sefa Clinicii de Alergologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.

Sursa: Buna Ziua Iasi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
47

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
34

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...

Botoșaniul a devenit centrul sportului școlar. ”Nu sunt doar competiții, sunt o celebrare a sportului!” (Foto)

astăzi, 08:23
115

Este vorba despre Olimpiada Națională a Sportului Școlar - Finala Campionatului Național de Cros Individual - fete - băieți, gimnaziu – liceu și de Finala Campionatului Național Școlar ...