Cosmarul unui botosanean care se umfla dupa ce mananca: Desfigurat de fiecare inghititura!
Stiri Botosani Monday, 28 February 2011 ActualitateCosmarul barbatului a inceput in urma cu 25 ani. "Eram la serviciu, in pauza de masa. Am mancat cateva felii de salam si, la un moment dat, mi s-au umflat fata si gatul. Am facut imediat analize si au iesit bune. Nu am dat importanta, mai ales ca mi-au disparut acele semne. Cativa ani nu am mai avut probleme, dar in uma cu sapte ani m-am umflat din nou, dupa ce am mancat varza. De atunci traiesc un adevarat cosmar. Sunt alergic la tot mai multe produse si alimente si am devenit dependent de Claritine. Stau cu pastilele in buzunar si le iau imediat dupa ce ma umflu. Imi trece imediat. Daca nu le iau, e ingrozitor, risc sa ma sufoc. Dupa ce mi se umfla gatul, am mari probleme respiratorii", spune Constantin.
Acesta face tratament la Clinica de Alergologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi si asteapta rezultatele analizelor trimise la Bucuresti pentru a sti exact de ce boala sufera. "Medicii mi-au spus ca sufar de angioedem ereditar, o afectiune destul de rara. Totusi, nu imi explic de ce am aceasta boala, pentru ca nimeni din familia mea nu a mai avut asa ceva", a precizat barbatul.
Acesta mananca tot mai putin in ultima perioada si spune ca ii este frica sa bage mancare in gura. "Am ajuns sa mananc biscuiti si mar. E un adevarat cosmar. Mi-e frica sa mai mananc pentru ca ma umflu la fata, la gat si la piept. Si pentru familie e un calvar. Nu pot sta cu sotia si copiii la masa, eu trebuie in permanenta sa mananc separat", a adaugat Constantin.
Netratata, boala poate fi fatala
Medicii alergologi sustin ca barbatul sufera de angioedem ereditar. Afectiunea este rara si poate provoca decesul, daca nu este tratata. "Angioedemul ereditar este o boala conditionata genetic. Clinic, afectiunea este caracterizata prin edem subcutanat episodic localizat, edemul mucoasei cailor respiratorii superioare si edemul tubului gastrointestinal. Boala este rara, prevalenta bolii fiind estimata între 1/10.000 si 1/50.000. În lipsa tratamentului, mortalitatea este de 20-30%. Pacientul internat la noi beneficiaza de tratament si speram intr-o evolutie favorabila a starii lui de sanatate", a declarat dr. Liliana Veres, sefa Clinicii de Alergologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon Iasi.
Sursa: Buna Ziua Iasi
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
IPJ Botoșani: Apel la respectarea regulilor de circulație în condiții de iarnă!
În contextul condițiilor meteo nefavorabile, pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente ...
Încă o veste bună pentru români: Din 31 martie 2025, pot intra fără viză în Statele Unite!
„Au trecut doar 10 zile de când am fost admiși pe deplin în spațiul Schengen, iar astăzi am primit de la Departamentul de Stat și Departamentul pentru Securitate Internă anunțu...
Sindicatul Lucrătorilor Poştali vrea modernizarea Poştei Române: „Închiderea oficiilor poştale nu este o soluţie!”
„Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România vă adresează această scrisoare pentru a evidenţia gravitatea deciziilor şi declaraţiilor Directorului General Valentin Ştefan, precum ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.88 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici