Un model de primar din Romania! Nu da banii pe panselute si borduri! Da burse copiilor din comuna sa mearga la facultate!

Un model de primar din Romania! Nu da banii pe panselute si borduri! Da burse copiilor din comuna sa mearga la facultate!

 Primarul Corneliu Stinga  

Toti studentii din sat care obtin rezultate bune la invatatura primesc o bursa de merit sustinuta din fondurile publice ale comunei. Iar sumele nu sunt deloc de neglijat!

Corneliu Stinga (33 ani) se afla la primul mandat de primar, fiind ales edil al comunei Vetrisoaia, din județul Vaslui, la alegerile din 2016 din partea PNL. Inca de la inceputul mandatului, a promis consatenilor ca nu va face parte din categoria celor care investesc in panselute si borduri, educatia copiilor din sat numarandu-se printre prioritatile sale.

Astfel, unul dintre proiectele initiate de Corneliu Stinga, la scurt timp dupa ce a ajuns primar a fost cel privind incurajarea elevilor din sat sa isi continue studiile dupa absolvirea liceului, stiut fiind faptul ca tot foarte multi dintre elevii din mediul rural renunta la studii dupa absolvirea liceului sau chiar a gimnaziului pentru ca familiile nu au bani pentru a-i sustine. Hotararea initiala, votata de Consiliul Local, pentru anul universitar 2016 – 2017, prevedea un singur criteriu de selectie: performanta.

Astfel, toti studentii comunei Vetrisoaia, care au medii mai mari de 7.00, sa beneficieze de o bursa de merit in cuantum de 2.000 de lei (1.000 de lei pe semestru). Cei zece studenti din comuna s-au incadrat cu mult peste media minima stabilita drept conditie obligatorie, ultima medie fiind de 8.33, iar cea mai mare de 9.80.

Pentru anul universitar in curs, primarul a decis dublarea valorii burselor.

Fiecare student cu rezultate bune la invatatura urmeaza sa primeasca o bursa de 4.000 de lei (2.000 de lei pe semestru). Studentii sunt asteptati cu adeverintele de la facultati, care sa le ateste rezultatele la invatatura din primul semestru, pana pe 15 martie. Potrivit primarului Corneliu Stinga, studentii din Vetrisoaia studiaza la facultati de top din intreaga tara.

Astfel, fiecare student cu rezultate bune la invatatura urmeaza sa primeasca o bursa de 4.000 de lei (2.000 de lei pe semestru). Studentii sunt asteptati cu adeverintele de la facultati, care sa le ateste rezultatele la invatatura din primul semestru, pana pe 15 martie. Potrivit primarului Corneliu Stinga, studentii din Vetrisoaia studiaza la facultati de top din intreaga tara.

Primarul spera ca prin intermediul burselor sa-i stimuleze sa invete si mai mult. in functie de posibilitatile bugetului local, valoarea burselor va fi majorata periodic. ”Stim ca sistemul este subfinantat si elevii, studentii, olimpicii care ne fac atata cinste se aleg cu cate o strangere de mana si cate un premiu modic. Performanta trebuie sprinjinita si incurajata. Educatia trebuie sa fie o prioritate pentru toti”, afirma primarul Stinga. 

Sursa: Adevarul

Sursa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...