Tabuleac, nemultumit de starea apartamentelor din sistemul de protectie a copilului din Dorohoi

Tabuleac, nemultumit de starea apartamentelor din sistemul de protectie a copilului din Dorohoi
Angela Curelaru, luata la intrebari de consilierii judeteni, dupa ce Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani a solicitat suplimentarea organigramei cu inca 40 posturi contractuale.

Consilierul judetean PD-L Rodica Hutuleac a vrut sa afle, in plenul sedintei de Consiliu Judetean de marti, de ce la nivel de institutie sunt 140 de posturi neocupate si daca s-au organizat sau nu concursuri pana acum.

Hutuleac a dat de inteles ca managementul practicat in cadrul institutiei lasa de dorit.

Angela Curelaru, sefa DGASPC, a specificat ca nu mai sunt decat 66 posturi vacante si ca la fiecare 2-3 luni au fost ocupate o serie de posturi publice.

Au mai ramas posturi vacante fiindca fie candidatii nu au promovat concursul, fie nu indeplineau conditiile legale. Sunt functii publice ce necesita o vechime de minimum 9 ani. Nu pot fi modificate aceste conditii conform legii, iar functiile publice nu pot fi transformate in posturi contractuale. Vom organiza concursuri si anul acesta, a precizat Angela Curelaru.

Cele 40 de posturi solicitate sunt contractuale, pentru apartamentele din Dorohoi, in care stau tineri institutionalizati.

La randul sau, presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac, a precizat ca a vizitat cele 33 de apartamente achizitionate in cadrul a doua proiecte, respectiv Casa mea si Micul Print, 12 dintre acestea fiind inca neocupate.

Pentru a se ocupa toate este nevoie sa aprobam proiectul. Nu am fost foarte incantat de starea lor. Este nevoie de mai multa atentie si sa cheltuim un pic mai putin, a precizat Mihai Tabuleac. In cele din urma, proiectul a fost aprobat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Judeţul Botoşani, pe primul loc pe ţară la o cultură specială

astăzi, 17:36
110

Premisele sunt optimiste şi pentru anul viitor, în condiţiile în care estimările vizează o suprafaţă cultivată cu cânepă de peste 1000 de hectare. În acelaşi timp la D...

Costel Enache, înaintea meciului cu Astra: Avem de luat o revanșă faţă de meciul din tur, o revanşă faţă de oamenii care cred în noi!

astăzi, 15:05
137

Tehnicianul a mai adăugat că ar fi nedrept ca FC Botoşani să nu îşi menţină locul în clasament, după ce s-a depus atâta efort pentru această poziţie. Înaintea partide...

Seminarul Teologic Botoşani marchează cu sobrietate funebră decesului regelui Mihai I - FOTO

astăzi, 14:35
207

În dimineaţa zilei de vineri, 15 decembrie, la Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe" din Botoşani, ca în fiecare vineri dealtfel, s-a săvârşit Sfâ...