Tabuleac, nemultumit de starea apartamentelor din sistemul de protectie a copilului din Dorohoi

Tabuleac, nemultumit de starea apartamentelor din sistemul de protectie a copilului din Dorohoi
Angela Curelaru, luata la intrebari de consilierii judeteni, dupa ce Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului Botosani a solicitat suplimentarea organigramei cu inca 40 posturi contractuale.

Consilierul judetean PD-L Rodica Hutuleac a vrut sa afle, in plenul sedintei de Consiliu Judetean de marti, de ce la nivel de institutie sunt 140 de posturi neocupate si daca s-au organizat sau nu concursuri pana acum.

Hutuleac a dat de inteles ca managementul practicat in cadrul institutiei lasa de dorit.

Angela Curelaru, sefa DGASPC, a specificat ca nu mai sunt decat 66 posturi vacante si ca la fiecare 2-3 luni au fost ocupate o serie de posturi publice.

Au mai ramas posturi vacante fiindca fie candidatii nu au promovat concursul, fie nu indeplineau conditiile legale. Sunt functii publice ce necesita o vechime de minimum 9 ani. Nu pot fi modificate aceste conditii conform legii, iar functiile publice nu pot fi transformate in posturi contractuale. Vom organiza concursuri si anul acesta, a precizat Angela Curelaru.

Cele 40 de posturi solicitate sunt contractuale, pentru apartamentele din Dorohoi, in care stau tineri institutionalizati.

La randul sau, presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac, a precizat ca a vizitat cele 33 de apartamente achizitionate in cadrul a doua proiecte, respectiv Casa mea si Micul Print, 12 dintre acestea fiind inca neocupate.

Pentru a se ocupa toate este nevoie sa aprobam proiectul. Nu am fost foarte incantat de starea lor. Este nevoie de mai multa atentie si sa cheltuim un pic mai putin, a precizat Mihai Tabuleac. In cele din urma, proiectul a fost aprobat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani, sub Cod portocaliu de GER!

astăzi, 07:38
1880

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, o atenţionare cod portocaliu de ger, care vizează Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea şi care intr...

IPS Bartolomeu ANANIA: Duminica Ortodoxiei - VIDEO

astăzi, 07:09
33

Duminica Ortodoxiei sau Duminica biruintei Ortodoxiei este sarbatorita in prima duminica a Postului Mare. Instituita in secolul al IX-lea, aceasta sarbatoare este inchinata biruintei dreptei credinte ...

Românii au devenit a doua cea mai importantă comunitate de străini din Bruxelles: 40.000 de români locuiesc în capitala Belgiei

Sâmbătă, 24 Februarie 2018
209

Aproape unu din zece locuitori străini ai Bruxelles-ului este român, arată datele publicate în această săptămână de Institutul de Statistică şi Analize din Bruxelles, citate ...