Situație delicată! Deșeurile din municipiul Botoșani nu vor mai fi primite, de luni, la depozitul de la Stăuceni!

Deșeurile colectate din municipiul Botoșani nu vor mai fi primite de săptămâna viitoare la depozitul de la Stăuceni dacă societatea Urban Serv nu va plăti în plus, la tariful actual, taxa de 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeu, taxă ce a fost introdusă începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Situație delicată! Deșeurile din municipiul Botoșani nu vor mai fi primite, de luni, la depozitul de la Stăuceni!

Administratorul depozitului de la Stăuceni a notificat deja operatorul de salubritate din municipiul Botoșani că de luni nu vor mai fi primite mașinile pe rampă, dacă nu achită tariful integral.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, a precizat că a făcut numeroase notificări până acum la Primărie dar până astăzi nu s-a stabilit nimic vizavi de noua cheltuială, care mai mult ca sigur va fi acoperită prin creșterea tarifului plătit de populație.

"Am primit somație de la Diasil. Eu am tot făcut notificări și verbal și scris, a fost și o hotărâre AGA în sensul acesta, de notificare. Eu le-am explicat celor de la Diasil că încă nu am o Hotărâre de Consiliu Local, ei au amânat sistarea preluării deșeurilor din data de 9 ianuarie și a rămas până pe data de 14. Dacă până sâmbătă nu am situația lămurită cu cei 80 de lei de pe data de 16 ianuarie nu ne mai primește la depozitul de la Stăuceni", a declarat directorul Urban Serv.

Situația este delicată și la nivelul județului pentru că toți operatorii vor trebui să achite această nouă taxă. În condițiile în care în multe unități administrativ-teritoriale primăriile nu au bani să achite nici tariful actual, se preconizează o nouă criza a deșeurilor în județul Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Peste 5 milioane de lei primite de judeţul Botoşani la rectificarea bugetară. Unde se duc banii!

astăzi, 16:22
318

În urma rectificării bugetare ce a fost operată la nivel central judeţului Botoşani i-a fost alocată suma de 5.181 milioane de lei, din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru ...

Şeful ISU Botoşani, către directorii de şcoli: "Nu este ISU împotriva eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, dar nu putem să..."

astăzi, 13:40
381

Col. Cristian Amarandei, şeful Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că din cele 508 unităţi de învăţământ de pe raza judeţului, în urma verific...

Ajutor cerut prefectului de sinistraţii de pe Primăverii. "Dacă se va stabili că neglijenţa e cauza exploziei, problema nu e bună"

astăzi, 12:59
543

Oamenii i-au cerut reprezentantului Guvernului în teritoriu să facă demersuri în vederea obţinerii unor fonduri de la nivel central cu care să fie achitate lucrările de consolidare ca...