Situație delicată! Deșeurile din municipiul Botoșani nu vor mai fi primite, de luni, la depozitul de la Stăuceni!

Deșeurile colectate din municipiul Botoșani nu vor mai fi primite de săptămâna viitoare la depozitul de la Stăuceni dacă societatea Urban Serv nu va plăti în plus, la tariful actual, taxa de 80 de lei pentru fiecare tonă de deșeu, taxă ce a fost introdusă începând cu data de 1 ianuarie 2017.

Situație delicată! Deșeurile din municipiul Botoșani nu vor mai fi primite, de luni, la depozitul de la Stăuceni!

Administratorul depozitului de la Stăuceni a notificat deja operatorul de salubritate din municipiul Botoșani că de luni nu vor mai fi primite mașinile pe rampă, dacă nu achită tariful integral.

Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, a precizat că a făcut numeroase notificări până acum la Primărie dar până astăzi nu s-a stabilit nimic vizavi de noua cheltuială, care mai mult ca sigur va fi acoperită prin creșterea tarifului plătit de populație.

"Am primit somație de la Diasil. Eu am tot făcut notificări și verbal și scris, a fost și o hotărâre AGA în sensul acesta, de notificare. Eu le-am explicat celor de la Diasil că încă nu am o Hotărâre de Consiliu Local, ei au amânat sistarea preluării deșeurilor din data de 9 ianuarie și a rămas până pe data de 14. Dacă până sâmbătă nu am situația lămurită cu cei 80 de lei de pe data de 16 ianuarie nu ne mai primește la depozitul de la Stăuceni", a declarat directorul Urban Serv.

Situația este delicată și la nivelul județului pentru că toți operatorii vor trebui să achite această nouă taxă. În condițiile în care în multe unități administrativ-teritoriale primăriile nu au bani să achite nici tariful actual, se preconizează o nouă criza a deșeurilor în județul Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Fără bonusuri financiare pentru cei din conducerea unei societăți subordonată Consiliului Local

Vineri, 19 Ianuarie 2018
201

Membrii Consiliului de Administrație de la societatea Urban Serv nu se vor bucura anul acesta de bonusul financiar pe care l-au încasat în anii anteriori, pe lângă indemnizație.&n...

Posturi de şefi desfiinţate la Urban Serv!

Vineri, 19 Ianuarie 2018
491

Potrivit directorului Urban Serv, Simion Drelciuc, în noua organigramă nu se mai regăsesc 25 de posturi, dintre care şase sunt de conducere. Majoritatea persoanelor care ocupau aceste posturi...

Patinoar pe trotuare! Reproşuri la adresa societăţii Urban Serv – FOTO

Vineri, 19 Ianuarie 2018
321

Oamenii au sesizat situaţia pe adresa redacţiei Stiri.Botosani.ro şi spun că mai multe persoane au căzut după ce au alunecat pe gheaţa de pe trotuare şi susţin că nu este normal să fie o as...