Senat: Persoanele care ies din închisoare ar putea beneficia de medicamente, hrană și cazare după eliberare

Senat: Persoanele care ies din închisoare ar putea beneficia de medicamente, hrană și cazare după eliberare

   Foto: Stirile ProTV

Senatul a adoptat, în şedinţa plenului de miercuri, o iniţiativă legislativă care prevede ca persoanele care sunt eliberate din închisoare şi care provin din categorii defavorizate să beneficieze de o serie de facilităţi în scopul integrării sociale, printre care alocație de hrană și un loc temporar într-un centru pentru cei fără adăpost, scrie Agerpres. 

Toate facilitățile prevăzute de lege constau în: încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate la ieşire de administraţia locului de detenţie; un loc temporar, pe o perioadă de trei luni, într-un centru pentru persoanele fără adăpost, acolo unde este cazul; masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o durată de trei luni, pe raza judeţului în care persoana eliberată este domiciliată sau îşi are reşedinţa; bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, timp de trei luni. 

Potrivit propunerii legislative pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, vor beneficia de aceste facilități persoanele identificate în urma raportului întocmit de consilierul de probaţiune ca fiind vulnerabile sau persoanele care fac parte dintr-o categorie defavorizată, conform Legii 292/2011.

Proiectul de lege a fost semnat de senatori şi deputaţi de la PSD. Actul normativ, adoptat de Senat în calitate de primă Cameră sesizată cu 93 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă", va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
299

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
514

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
151

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...