Şcoala 12 rămâne cu un singur teren de sport!
BOTOSANI

Un singur teren de sport vor mai avea la dispoziţie elevii Şcolii 12 din municipiul Botoşani pentru a-şi face orele de educaţie fizică. Şi asta în urma unei decizii definite a Curţii de Apel Suceava.

Şcoala 12 rămâne cu un singur teren de sport!

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Judecătorii suceveni au respins recursul declarat de Primăria Municipiului Botoşani la decizia Tribunalului care i-a acordat unui botoşănean terenul de handbal al Şcolii 12.

În urmă cu mai mulţi ani, botoşăneanul care locuieşte undeva în spatele Şcolii 12 a solicitat despăgubiri băneşti în schimbul terenului pe care îl deţinuse şi care fusese transformat în terenul de handbal şi baschet al Şcolii 12. În 2003, însă, botoşăneanul a cerut Primăriei şi restituirea pe vechiul amplasament a unei suprafeţe de 175,80 metri pătraţi.

Primăria s-a conformat, spuneau reprezentanţii municipalităţii, însă, la câţiva ani după, moştenitorul proprietarului a mai cerut şi restul de teren, de 1.229 de metri pătraţi. Primăria a emis însă decizie de respingere a cererii, pe motiv că terenul este de utilitate publică, fiind folosit de şcoală Moştenitorul nu s-a resemnat aşa că a dat Primăria în judecată, câştigând terenul de 1.229,2 m.p. la care se adaugă şi despăgubiri morale de 7000 de euro.

Primăria a făcut recurs, iar marţi, Curtea de Apel a respins acţiunea, ba chiar a obligat-o şi la plata cheltuielilor de judecată, în sumă de 1.000 de lei.

În aceste condiţii, sutele de elevi de la Şcoala 12 urmează să-şi desfăşoare orele de sport strict pe terenul sintetic al unităţii de învăţământ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
80

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
77

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...