Şantaj la mintea minorelor! Tânăr trimis în judecată după ce ar fi ameninţat două fete

Un dorohoian de 27 de ani, plecat în lume, este aşteptat în ţară cu un dosar penal, fiind trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi pentru o faptă suficient de gravă.

Şantaj la mintea minorelor! Tânăr trimis în judecată după ce ar fi ameninţat două fete

Bărbatul de 27 de ani a fost trimis în judecată zilele trecute sub acuzaţia de şantaj, după ce şi-ar fi căutat de lucru cu două adolescente de 16 ani.

S-au cunoscut pe Facebook, au schimbat numere de telefon, aveau o relaţie de amiciţie care promitea mai mult. La un moment dat, însă, în perioada noiembrie- decembrie, tânărul a început să-o adreseze uneia dintre fete ameninţări cu moartea şi incendiere. La câteva zile după, "tratamentul" cu ameninţări a fost administrat şi celeilalte minore, acestea fiind transmise pe telefoanele mobile sau pe reţeaua de socializate. Practic, individul susţinea că cele două fete îi datrează suma de 800 de lei, solicitându-le bani sau diverse bunuri în vederea returnării acestei pretinse datorii.

"Pentru a le lăsa în pace, persoanele vătămate i-au dat un telefon mobil şi o tabletă în speranţa că va renunţa la această atitudine şi nu va pune în practică ameninţările", spune prim- procurorul Florin Claudiu Anichitoaei de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

Cum ameninţările nu au încetat nici după această ofertă, adolescentele şi-au sesizat părinţii care au depus plângere pentru şantaj. În urma anchetei, procurorii au constituit dosarul de urmărire penală care a ajuns la instanţă. Inculpatul va fi judecat în lipsă, dar fiind că este plecat la muncă în străinătate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Proiect de lege: Minorii de 17 ani, cu permis, ar putea conduce alături de un însoțitor cu experiență!

Miercuri, 24 Aprilie 2024
73

Comisiile juridică și pentru apărare din Senat au aprobat un proiect de lege care permite minorilor de 17 ani, cu permis categoriile B și BE, să conducă cu un însoțitor cu experiență de...

Polițiștii dintr-o localitate din Botoșani au discutat cu elevii pe tema siguranței online! (Foto)

Miercuri, 24 Aprilie 2024
83

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Flămânzi alături i-au vizitat pe copiii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Ion Bojoi” din localitate. Prin intermediul activităților educa...

Elevi ai unui liceu tehnologic din județ au învățat, alături de alți colegi din țară, cum să combată șomajul

Miercuri, 24 Aprilie 2024
115

106 elevi de la 13 licee din 11 localități au lucrat în echipe, în cadrul workshop-ului virtual JA Social Innovation Camp, organizat de Junior Achievement (JA) România ca parte a p...