Decizie a instanţei ce lasă o şcoală fără un teren de sport! FOTO

Decizie a instanţei ce lasă o şcoală fără un teren de sport! FOTO
Cererile de retrocedare admise de instanţele botoşănene creează situaţii cel puţin dificil de gestionat, ultimul exemplu fiind cel al unei unităţi de învăţământ din municipiu ce riscă să piardă un teren de sport.

Povestea a început în urmă cu mulţi ani, atunci când un botoşănean a solicitat despăgubiri băneşti în schimbul unui teren pe care îl deţinuse şi care fusese transformat în terenul de handbal şi baschet al Şcolii 12. Legea era de aşa natură la momentul respectiv, Prefectura înaintând dosarul Primăriei Municipiului Botoşani.

Ulterior, însă, în 2003, botoşăneanul a cerut Primăriei restituirea pe vechiul amplasament a unei suprafeţe de 175,80 metri pătraţi, pe care de altfel o stăpâneau, dar fără documente. "Imediat s-a emis decizia de restituire în natură. Apoi, legea s-a tot modificat, ultima modificare având loc în 2015. În 2014 ni se aduce la cunoştinţă de către moştenitorul proprietarului că tatăl său a decedat şi solicită să se restituie în natură restul de teren, de 1.229 de metri pătraţi. Primăria a emis însă decizie de respingere a cererii, pe considerentul că este terenul şcolii şi că este de utilitate publică. Legea spune că nu se restituie terenurile afectate de utilitate publică, arătând şi ce înseamnă asta- adică terenuri angajate să deservească nevoile comunităţii. Moştenitorul consideră însă că şcoala are deja două terenuri pe care nu le utilizează", susţin reprezentaţii Primăriei.

În atari condiţii, instanţa de fond a considerat că se poate restitui totuşi această suprafaţă de teren. "Dispune restituirea în natură a terenului în suprafaţă de 1.229,2 m.p. identificată conform raportului de expertiză cadastrală, situată în intravilanul oraşului Botoşani, strada Prieteniei, nr. 8, judeţul Botoşani. Obligă pârâtul Municipiul Botoşani să plătească reclamantului ... suma de 7000 de euro cu titlu de daune morale", după cum se arată în decizia Tribunalului Botoşani.

Reprezentanţii şcolii se feresc să comenteze situaţia, directorul Maria Bodaş susţinând că nu doreşte ca "afirmaţiile să fie interpretate". Dacă însă instanţa Curţii de Apel va menţine sentinţa Tribunalului, elevii Şcolii 12 vor fi nevoiţi să-şi desfăşoare orele de sport pe un singur teren de sport, cel acoperit cu gazon sintetic.

Primăria a declarat apel, dosarul urmând să fie analizat de Curtea de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Consiliul Judeţean, obligat să pună bani deoparte pentru Nova Apaserv

Marţi, 15 August 2017
637

Obligaţia a fost instituită de auditorii Curţii de Conturi care au constatat lipsa acestui fond de garantare în cadrul exerciţiului financiar aferent anului 2016."Unitatea administr...

Luna august aglomerează spitalele: botoşănenii care muncesc în străinătate îşi tratează afecţiunile acasă

Luni, 14 August 2017
2763

Un botoşănean care lucrează legal într-o ţară a Uniunii Europene a constatat pe propria-i piele că nu poate accesa serviciile medicale, deşi plăteşte asigurări de sănătate. A venit a...

Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Luni, 14 August 2017
2299

Manifestările de instabilitate atmosferică au cuprins jumătatea vestică a ţării şi treptat se îndreaptă spre est, ca atare sunt aşteptate precipitaţii şi în judeţul Botoşani....