Scandal mocnit la Teatrul Eminescu: Directorul Traian Apetrei se retrage de la conducere

 Scandal mocnit la Teatrul Eminescu: Directorul Traian Apetrei se retrage de la conducere

 

În momentul în care funcția de manager al Teatrului “Mihai Eminescu” a fost preluată de Traian Apetrei, activitatea artistică și administrativă a instituției a intrat pe un făgaș normal.

 Chiar dacă pe parcursul celor trei mandate au mai apărut și cârcotași care au mai încercat să caute nod în papură, managerul Traian Apetrei a avut capacitatea să tempereze elanul negativist al unora și a indus o stare de normalitate, esențială pentru o instituție de cultură.

În acest an, în luna martie, pe 5 ale lunii mai exact, va avea loc depunerea proiectelor de management de către eventualii candidați cât și comunicarea rezultatelor, urmând ca în perioada 8-20 martie să aibă loc susținerea proiectelor în cadrul unui interviu înregistrat video.

Toate bune și legale până acum. La ultima evaluare, actualul manager Traian Apetrei, a luat peste 9 și ar fi fost îndreptățit să-și depună un nou proiect de management. Se pare că acest lucru nu se va întâmpla din motive necunoscute deocamdată dar cu siguranță având și un substrat politic.

Interpelat în legătură cu acest subiect, primarul Cosmin Andrei a declarat foarte diplomatic, că nu cunoaște situația de la teatru, dar în același timp este de părere că este nevoie de un reviriment.

Nu știu dacă domnul Apetrei se va înscrie sau nu. Cert este că e nevoie de o schimbare de viziune, de întinerire. Avem nevoie de așa ceva. Domnul Traian Apetrei este un bun manager și eu cred că și-a făcut treaba cum a știut mai bine, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Fără să speculăm absolut nimic, candidatul ideal pentru a prelua conducerea Teatrului “Mihai Eminescu”, domeniul de studii universitare trebuie să fie în zona teatrului și a artei spectacolelor, obligat fiind conform cerințelor, să aibă și o vechime de cel puțin 5 ani, în domeniul de referință al studiilor universitare absolvite. Traian Apetrei nu este absolvent nici de teatru și nici de arte ale spectacolului.

Chiar dacă la ultima evaluare am luat un calificativ peste 9, ar fi fost poate normal să îmi depun un nou proiect de management. Vreau să vă spun că nu mă voi înscrie și mă voi retrage din postul de manager al teatrului”, a declarat încă managerul Traian Apetrei. La prima vedere, ]n instituția culturală botoșăneană este o liniște întrebătoare. Toată lumea știe câte ceva, dar toți tac mâlc, doar pe la colțuri se mai aud șușoteli. Dacă primarul Cosmin Andrei a lansat ideea unei noi viziuni și de întinerire, se speră ca unul dintre actorii cu experiență a teatrului să acceseze concursul de proiecte de management.

 

Spune-ne opinia ta