REVOLTA continuă la Corni: "Ieșim cu furci și topoare, ca pe timpuri"! Prefectul, chemat de protestatarii care au fugărit până și pompierii! FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Revolta cetatenilor comunei Corni a continuat si marti, dupa ce in prima zi a protestelor oamenii au aruncat cu oua in primarul Dorel Dorneanu.

REVOLTA continuă la Corni: "Ieșim cu furci și topoare, ca pe timpuri"! Prefectul, chemat de protestatarii care au fugărit până și pompierii! FOTO, VIDEO

Marti dimineata, incepand cu ora 9:30, aproape 30 de sateni s-au adunat in fata Primariei pentru a-si arata nemultumirea fata de primar, pentru ca in ultima zi din anul 2016 nu a mai organizat datinile si obiceiurile de iarna si nu a primit uratori.

Desi primarul le-a spus reprezentatilor mass-media ca pe data de 31 decembrie a fost la Iasi, satenii acuza ca de fapt acesta a fost sa vada spectacolul de datini si obiceiuri de la Vorona, fiind fotografii pe Facebook cu acesta.

Unul dintre organizatorii protestului a strigat prin intermediul unei portavoce ca, daca nu-si da demisia primarul, satenii vor iesi in strada cu furci si topoare, exact ca la Flamanzi, in 1907.

"Sa vina cineva de la Botosani, de la Prefectura, sa stea de vorba cu noi. Sa vina prefectul, pentru ca primarul ieri nu a avut nimic, doar putina tensiune, ce cauta la Iasi? De ce a parasit locul de munca? Astazi trebuia sa vina la serviciu. Mi s-a zis de la Primarie ca e la Iasi, dar el e acasa. A stricat o scoala veche si toate materialele le-a impartit cum a vrut el. La un om necajit nu a dat o grinda, o caramida. Daca nu-l vor demite ei, il vom da afara noi. Daca nu, noi cei tineri vom iesi cu furci si topoare, ca pe timpuri, ca la Revolutia din 1907. Sa nu creada cineva ca in Corniul asta nu mai e nimeni. Suntem suparati pentru ca e un nesimtit. A lasat comuna cand au venit mascatii si tot Corniul a iesit sa vada datinile, iar el a fost plecat la Vorona, sa vada datinile. Sunt filmari cu el la Vorona si el a spus ca s-a dus la Iasi. Brad nu a mai facut. Impozite mari, gunoiul, eu platesc 140 de lei pe an, iar ei incarca gunoiul cu carutele si il duc pe malul Siretului", a precizat barbatul.

Acesta a mai spus ca nu doar din cauza datinilor si obiceiurilor de iarna sunt suparati oamenii din Corni, ci si pentru ca s-a achizitionat o autospeciala pentru interventii in caz de incendiu, dar aceasta nu este inca operationalizata. Mai mult, in prima zi a anului 2017 a avut loc un incendiu la un adapost de furaje, iar pana au ajuns pompierii de la Botosani satenii au fost nevoiti sa intervina cu galetile.

"A achizitionat masina de pompieri. Uitati-o acolo. Pe 1 ianuarie a luat foc la cineva aici in Corni iernaticul (n.red hrana pentru animale pe timpul iernii). A sunat omul ala in disperare si daca nu ieseau oamenii cu galetile sa stinga ardea tot. Pana au venit pompierii de la Botosani... la ce o tine acolo pe pana? Au dat 300 si ceva de milioane, cu banii astia puteai sa faci altceva. Ieri am facut o greseala ca i-am lasat sa intre in primarie" a spus barbatul.



In jurul amiezii erau deja aproape 100 de persoane adunate in fata Primariei, oamenii venind cu buletinele pentru a semna pe tabelul nominal, in vederea organizarii referendumului. Acestia au tot strigat:"Jos Dorneanu!", "Nu plecam acasa", "Demisia!” si "Hotii, hotii". 

"Noi facem revolta ca la Flamanzi. Toata lumea asta va iscali pe foi si daca nu se respecta noi facem Revolutia de la Flamanzi. Ni s-a umplut paharul. Cate promisiuni a facut.... A venit copilul ala de 6 ani si a invatat sapte strofe de uratura, tremura tot... de ce nu l-a primit domnul primar? Mai spune ca nu dam copiii la scoala. Cum sa dam copilasii nostri la scoala, cand nu sunt incurajati, nu sunt respectati, nu sunt iubiti? Nu ne respecta. Vrem sa se faca in Primaria noastra un control. Sa vina DNA-ul, ANAF-ul, cineva sa faca un control", a spus o femeie ce era prezenta la protest.



La un moment dat, langa sediul Primariei si-a facut aparatia un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Botosani, care este obligat sa fie prezent la orice manifestare de genul acesta. Insa oamenii au crezut ca pompierii au venit sa puna tunurile de apa pe ei si s-au revoltat mai mult. Au plecat din fata Primariei decisi sa alunge pompierii, insa au fost opriti de jandarmi, care s-au mobilizat imediat.

Vazand ca nu pot trece de cordonul de jandarmi, oamenii au cerut din nou prezenta prefectului Dan Nechifor.

"Sa vina cineva de la Prefectura aici, nu sa trimita pompieri si jandarmi. Sa vina la fata locului si sa vorbeasca cu romanii din Corni. Sa vina prefectul de Botosani, nu sa trimita pompierii si jandarmii, ca nu suntem puscariasi, nu suntem criminali sau sa dam foc la altceva. La ce au venit?”, a spus unul dintre protestatari.



La Corni nu a ajuns prefectul, asa cum au cerut oamenii, in schimb a mers seful interimar al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Botosani, col. Ilie Muntean. Satenii au vrut sa mearga acasa la primarul Dorel Dorneanu, insa au fost impiedicati de jandarmi.

Vazand ca nu pot ajunge la domiciliul primarului, protestatarii au pornit pe jos spre Sarafinesti, pentru a strange cat mai multe semnaturi, in vederea organizarii referendumului. 

Pe langa jandarmi si pompieri, la Corni au fost mobilizati si politistii rutieri, care au restrictionat traficul in centrul satului Corni, in apropiere de primarie.















































 

 

Spune-ne opinia ta