Reprezentantii Asociatiei Comunelor s-au reunit vineri la Prefectura!

Reprezentantii Asociatiei Comunelor s-au reunit vineri la Prefectura!
Cei sapte primari din biroul de conducere al Asociatiei Comunelor au avut o prima intrevedere pe anul acesta cu prefectul judetului Botosani, Cristian Roman, pentru a discuta problemele cu care se confrunta autoritatile publice locale la ora actuala, dar si pentru pregatirea urmatoarelor doua intalniri, atat cu secretarii primariilor, cat si cu toti primarii din judet.

Din biroul de conducere al Asociatiei Comunelor fac parte primarii comunelor Mitoc, Mihai Eminescu, Paltinis, Suharau, Vorona, Albesti, Rachiti, fiind unul dintre cele mai echilibrate birouri de conducere din tara, potrivit lui Vasile Capota, presedinte Asociatiei Comunelor, in sensul ca respecta structura politica, fiind doi primari PSD, doi primari PD-L, doi primari PNL si un independent.

"Sper sa se institutionalizeze acest stil de intalniri. A fost o intalnite de lucru, am stabilit ca aceste intalniri sa fie lunar si o data pe trimestru vom avea o intalnire cu toti primarii. Colegii si-au exprimat punctele de vedere. S-a discutat incepand de la invatamant si terminand cu Directia Agricola, Curtea de Conturi. S-au ridicat probleme in ceea ce priveste greutatile pe care le intampina autoritatile publice locale care au in derulare programe europene. Domnul prefect a reactionat exact ca un primar, in sensul ca este alaturi de noi.  Asa cum vin la noi cetatenii, si le ascultam problemele, tot asa am venit si noi la domnul prefect", a declarat Vasile Capota, presedintele Asociatiei Comunelor.

Intalnirea de azi, care a fost programata la solicitatea prefectului Cristian Roman, a avut ca scop, pe langa cunosterea problemelor din comunitatile din judet, pregatirea urmatoarelor doua intalniri cu reprezentantii primariilor din judet.

"Practic, aceasta intalnire pregateste urmatoarele doua intalniri care vor fi mai de amploare, prima dintre ele va avea loc joia viitoare, unde vor fi prezenti toti secretarii de primarii, si cea de-a doua va avea loc pe data de 21 ianuarie, unde vor fi prezenti toti primarii unitatilor administrativ-teritoriale. Vrem sa ne facem un program de lucru comun pentru a rezolva cat mai multe dintre problemele cetatenilor acestui judet. Urmeaza recensamantul agricol, care va incepe in luna martie, dar si cel de-al doilea control la registrul agricol din cadrul primariilor", a precizat Cristian Roman, prefectul judetului Botosani.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
190

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
301

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
117

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...