Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Regulamentul privind blocarea şi ridicarea maşinilor, din municipiul Botoşani, intră în Consiliul Local!

Regulamentul privind circulaţia în municipiul Botoşani şi activitatea de blocare/ridicare a maşinilor parcate neregulamentar intră, în sfârşit, în dezbatere şi aporbare în Consiliul Local.

Proiectul de hotărâre a fost introdus pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din data de 29 noiembrie, iar după ce va fi aprobat va fi o chestiune de zile până când va fi putea fi efectiv aplicat. 

De activitatea de blocare/ridicare şi de gestionare a parcărilor cu plată se va ocupa societatea Eltrans.

“Pentru şedinţa din data de 29 noiembrie am introdus pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea regulamentului de organizare a circulaţiei rutiere în municipiul Botoşani, precum şi activităţile de gestionare a parcărilor dotate cu parcometre şi procedurile aplicabile vehiculele aplicate neregulamentar. Acest proiect a primit o serie de amendamente din partea unor persoane juridice interesate, printre care şi viitorul operator. Legat de partea de tarife vom propune consilierilor tarifele pe care le-am fundamentat în propunerea iniţială, urmând ca eventualele modificări să fie făcute în şedinţă dacă va fi cazul”, a declarat viceprimarul Cosmin Andrei.

După ce va fi aprobat noul regulament, dacă în şedinţa de Consiliu Local vor fi făcute o serie de modificări, se va cere ulterior avizul Poliţiei Rutiere pentru forma finală, după care va fi analizată Hotărârea de Consiliu Local de către Prefectură pentru viza de legalitate.

“În maxim două săptămâni ar trebui să semnăm contractul de delegare a gestiunii cu operatorul, cu firma Eltrans. S-ar putea să mai aibă nevoie de o perioada de tranziţie în care să îşi pună la punct partea tehnico-edilitară, între timp vom face şi un inventar al parcometrelor şi o verificare a maşinii de rdicat pentru a putea transfera bunurile cu proces verbal de predare-primire şi în stare perfectă de funcţionare”, a completat viceprimarul.

Odată ce va intra în vigoare noul regulament care va permite blocarea sau ridicarea maşinilor parcate neregulamentar se va acţiona, cu prioritate, pe strada Pacea, în zona Poligonului ACR, unde maşinile scoase la vânzare ocupă o bună parte din zonă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primarul Cătălin Flutur: "Este nedrept să nu avem bani pentru funcţionarea oraşului"

Joi, 14 Decembrie 2017
638

Flutur s-a alăturat demersului Asociaţiilor Municipiilor din România, care au atras atenţia printr-un memoriu asupra impactului devastator pe care îl va aduce această reducere asupra b...

Ample acţiuni anunţate de poliţiştii botoşăneni în tot judeţul!

Joi, 14 Decembrie 2017
712

De asemenea, vor fi organizate acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor cu violenţă, a evaziunii fiscale şi a altor fapte care aduc prejudicii patrimoniului public şi privat, prec...

Se pregăteşte SCUMPIREA gigacaloriei plătită de populaţie către Modern Calor! Care este propunerea!

Joi, 14 Decembrie 2017
442

Pe lângă faptul că se va acorda subvenţie doar pentru persoanele vulnerabile care sunt racordate la sistemul centralizat, se pregăteşte majorarea preţului gigacaloriei plătit de populaţie pen...