Reacție dură a managerului de proiect de la Cornișa: "Vă este frică!"

Aproape două ore s-au contrazis consilierii locali pe marginea proiectului de hotărâre de Consiliu Local privind preluarea în administrarea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) a obiectivelor finalizate de la Parcul de agrement Cornișa. 

Reacție dură a managerului de proiect de la Cornișa: "Vă este frică!"

Cele două tabere din Consiliul Local au adus argumente pro și contra realizării unui asemenea demers, au fost intervenții peste intervenții, unii aleși locali s-au repetat la nesfârșit cu aceleași idei, pentru ca într-un final proiectul să fie respins de majoritatea social-democrată din Consiliul Local.

O intervenție tranșantă în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local de marți a avut-o managerul de priect de la Cornișa, Adriana Zăiceanu. Aceasta a explicat ce înseamnă de fapt această preluare, punctând că nu este recepția propriu-zisă a obiectivului, și că legea permite să se facă un transfer din punct de vedere al administrării, la obiectivele deja finalizate, pentru ca DSPSA, cea care se va ocupa de acest obiectiv, să poată pregăti operarea efectivă.

Adriana Zăiceanu a făcut apel să se facă front comun pentru a fi dus la bun sfârșit proiectul Cornișa. 

"Acest proiect care se numește Cornișa și despre care multă lume face foarte multe afirmații unii în cunoștință de cauză, alții în necunoștință de cauză, nu este proiectul lui Zăiceanu, nu este proiectul PSD-ului și nici al PNL-ului. Este un proiect promovat de foarte mult timp și contestat, unii l-au dorit, l-au promovat, alții nu l-au dorit, dar l-au implementat. Acum am ajuns în etapa în care mai avem 5% și nu reușim că depășim acel 5% și declanșăm foarte multe discuții. Este proiectul orașului și ar trebui un front comun din partea tuturor pentru că acest proiect are nevoie de o publicitate pozitivă și nicidecum de una negativă. Este un proiect unicat, foarte greu, dus de o mână de oameni în niște condiții vitrege, și natura și terenul au fost potrivnice. Ce vreți să facem? Să îl abandonăm sau să ne luptăm politic care are sau care nu are dreptate? Rugămintea mea personală este să facem front comun să ducem mai departe acest proiect să îl finalizăm. Recepția acestor lucrări se poate face pe un singur proces verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Legislația ne permite ca în momentul în care anumite obiective din cadrul proiectului se finalizează să poată fi preluate și date pentru pregătirea operării spre operator, care este DSPSA. Odată recepționat nu înseamnă că a doua zi funcționează, ci funcționează dacă concomitent operatorul pregătește operarea, contracte de mentenanță pentru echipamente și utilaje, ca să facă licitații trebuie să aibă bunurile în administrare", a spus Adriana Zăiceanu.

Discuțiile interminabile au făcut-o pe Adriana Zăiceanu să le spună consilierilor locali care se opun acestei preluări că se tem să își asume proiectul.

"Nu este vorba de lipsă de transparență, nu este vorba de rea credință, nu este vorba de nimic altceva, este vorba de o frică generală pe care o aveți pentru că este un proiect uriaș care apasă pe umerii mei și vreți să îl lăsați la mine. Stimați consilieri, nu mai sunt dispusă să îl țin pe umeri pentru că mă apasă foarte mult. Problema nu este de lipsă de transparență, ci de frică", a spus Adriana Zăiceanu. 

Consilierii PSD au tot repetat că nu se opun acestui demers, dar au invocat de fiecare dată că tot ce doresc este respectarea legii. 

Proiectul de hotărâre a fost respins, urmând ca aleșii locali să se întâlnească zilele viitoare pentru noi discuții. 

 

 

Spune-ne opinia ta