Propunere a primarului Cătălin Flutur: Botoșănenii cu pensii mari, tăiați de la gratuitatea pe mijloacele de transport în comun

Propunere a primarului Cătălin Flutur: Botoșănenii cu pensii mari, tăiați de la gratuitatea pe mijloacele de transport în comun

Într-un an în care bugetul local al municipiului Botoșani va fi unul de austeritate, iar veniturile municipalității se vor reduce ca urmare a unor decizii care s-au luat la nivel central, cei din executivul primariei caută soluții pentru a reduce o serie de cheltuieli si a avea fonduri pentru a asigura functionarea orasului.

Una dintre masurile ce va fi propusa spre analiza si aprobare in Consiliul Local este reducerea listei beneficiarilor care in acest moment circula gratuit cu mijloacele de transport in comun, respectiv tramvai si maxi-taxi.

Primarul Catalin Flutur a declarat ca propunerea va fi sa nu mai beneficieze de gratuitate pensionarii care au un venit lunar ce depaseste 1.900 de lei. 

"Am facut o analiza si ma intreb daca chiar toti circula sau au nevoie de gratuitate pe mijloacele de transport in comun. Luand in calcul ca salariul minim  pe economie este de 1.900 de lei, propun ca acei pensionari care au mai mult de 1.900 de lei sa nu mai primeasca in mod gratuit abonamentul pe mijloacele de transport in comun", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Subvenția asigurată de municipalitate pentru transportul în comun se ridică la ora actuală la 5 milioane de lei.

Societatea Eltrans a inceput sa elibereze deja abonamentele gratuite pentru anul 2018, dar daca propunerea executivului va fi adoptata de consilierii locali pensionarii cu venit peste 1.900 de lei nu vor mai putea beneficia de aceasta gratuitate. 

"Este o gandire de a diminua o parte din cheltuieli pentru a putea functiona pe viitor, orasul in aceste conditii nu poate functiona", a conchis primarul Cătălin Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta