Program blocat la granita cu Republica Moldova

Situatia tensionata din Republica Moldova afecteaza si colaborarea Consiliului Judetean Botosani cu autoritatile de tara vecina.

Evenimentele din Republica Moldova s-au declansat in aceeasi perioada cand s-a lansat si Programul Operational Comun, in ceea ce priveste unele investitii la granitele Romaniei, Moldovei si Ucrainei.

Potrivit presedintelui CJ, Uniunea Europeana a alocat 138 de milioane de euro pentru acest program, iar pentru a putea participa in continuare si Republica Moldova, Mihai Tabuleac invita autoritatile moldovene la Botosani, o vizita dincolo de Prut fiind imposibila in conditiile actuale.

"Sunt convins ca pe viitor Replublica Moldova nu va fi exclusa din acest program. Chiar astazi am luat o decizie de a nu participa la o conferinta, intre 22 si 24 aprlie. Am fost invitati la aceasta intalnire si din cauza situatiei complicate de acolo nu putem risca sa ne deplasam acolo", a precizat Mihai Tabuleac.

Intalnirea respectiva era convocata pentru promovarea unui sistem integrat de autostrazi si drumuri expres, contruite si prin Botosani, care ar trebui sa faca legatura dintre Marea Baltica si Marea Neagra.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Putin câștigă alegerile din Rusia cu peste 74% din voturi - exit poll

astăzi, 21:01
24

Toate sondajele la iesirea de la urne il indica pe Vladimir Putin drept castigator al alegerilor prezidentiale desfasurate duminica in Rusia, transmit agentiile de presa internationale.Presa rusa ...

Prefectul de Botoșani, în teren cu şeful de la Drumuri Naţionale. Mobilizare pentru deszăpezire! FOTO

astăzi, 20:00
315

Căderile abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 24 de ore şi viscolul semnalat pe arii extinse în judeţ au mobilizat drumarii care au acţionat continuu atât pe drum...

Tragedie la Secția de Pediatrie Botoșani: Asistentă găsită moartă în casă. Avea 54 de ani!

astăzi, 19:52
3521

O asistentă de la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Mavromati a fost găsită moartă în casă. Cel care a intrat primul în locuință a fost chiar tatăl ei, acesta găsindu-ș...