Program blocat la granita cu Republica Moldova

Situatia tensionata din Republica Moldova afecteaza si colaborarea Consiliului Judetean Botosani cu autoritatile de tara vecina.

Evenimentele din Republica Moldova s-au declansat in aceeasi perioada cand s-a lansat si Programul Operational Comun, in ceea ce priveste unele investitii la granitele Romaniei, Moldovei si Ucrainei.

Potrivit presedintelui CJ, Uniunea Europeana a alocat 138 de milioane de euro pentru acest program, iar pentru a putea participa in continuare si Republica Moldova, Mihai Tabuleac invita autoritatile moldovene la Botosani, o vizita dincolo de Prut fiind imposibila in conditiile actuale.

"Sunt convins ca pe viitor Replublica Moldova nu va fi exclusa din acest program. Chiar astazi am luat o decizie de a nu participa la o conferinta, intre 22 si 24 aprlie. Am fost invitati la aceasta intalnire si din cauza situatiei complicate de acolo nu putem risca sa ne deplasam acolo", a precizat Mihai Tabuleac.

Intalnirea respectiva era convocata pentru promovarea unui sistem integrat de autostrazi si drumuri expres, contruite si prin Botosani, care ar trebui sa faca legatura dintre Marea Baltica si Marea Neagra.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

astăzi, 20:10
821

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

astăzi, 19:59
230

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

astăzi, 18:18
1005

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...