Program blocat la granita cu Republica Moldova

Situatia tensionata din Republica Moldova afecteaza si colaborarea Consiliului Judetean Botosani cu autoritatile de tara vecina.

Evenimentele din Republica Moldova s-au declansat in aceeasi perioada cand s-a lansat si Programul Operational Comun, in ceea ce priveste unele investitii la granitele Romaniei, Moldovei si Ucrainei.

Potrivit presedintelui CJ, Uniunea Europeana a alocat 138 de milioane de euro pentru acest program, iar pentru a putea participa in continuare si Republica Moldova, Mihai Tabuleac invita autoritatile moldovene la Botosani, o vizita dincolo de Prut fiind imposibila in conditiile actuale.

"Sunt convins ca pe viitor Replublica Moldova nu va fi exclusa din acest program. Chiar astazi am luat o decizie de a nu participa la o conferinta, intre 22 si 24 aprlie. Am fost invitati la aceasta intalnire si din cauza situatiei complicate de acolo nu putem risca sa ne deplasam acolo", a precizat Mihai Tabuleac.

Intalnirea respectiva era convocata pentru promovarea unui sistem integrat de autostrazi si drumuri expres, contruite si prin Botosani, care ar trebui sa faca legatura dintre Marea Baltica si Marea Neagra.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bilete mai scumpe la transportul în comun în municipiul Botoşani

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1443

În şedinţa ordinară de joi, consilierii municipali vor dezbate şi aproba două proiecte de hotărâre ce vizează majorare tarifelor de transport cu maxi- taxi şi cu tramvaiul.Eltr...

Accident la Baisa! Un conducător auto a ajuns în spital, rănit grav FOTO

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
1625

Primele informaţii arată că în accident au fost implicate un autoturism Audi, înmatriculat în Franţa, şi un microbuz înmatriculat în Botoşani. Un pasager din Audi a...

Recompense financiare pentru elevii de 10

Sâmbătă, 21 Iulie 2018
526

Este vorba de olimpicul Ştefan Bălăucă, absolvent al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu", care şi-a echivalat probele la Bacalaureatul Olimpicilor cu medaliile obţinute la Olimpiadele interna...