Primarul Sucevei: Alianța Vestului este o inițiativă lăudabilă, dar "pionieri" au fost Suceava și Botoșaniul

Cele două municipii au făcut acum câțiva ani un parteneriat pentru a atrage finanțări. Primarul municipiului Suceava nu exclude o posibilă reiterare a discuțiilor inițiate cu Botoșaniul referitor la un parteneriat. 

Primarul Sucevei: Alianța Vestului este o inițiativă lăudabilă, dar "pionieri" au fost Suceava și Botoșaniul

Primarul municipiului Suceava a precizat că nu împărtășește temerile unora legate de Alianța Vestului (asociația municipiilor Arad, Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara), dar a precizat că "pionieratul" în acest sens aparține județelor Suceava și Botoșani.

Potrivit lui Ion Lungu, întrucât în mandatul precedent s-a discutat despre finanțarea unor Instrumente Teritoriale Integrate (Delta Dunării, Suceava-Botoșani, Arad-Timișoara, Galați-Brăila), în 2013 municipalitățile suceveană și botoșăneană au demarat formalitățile necesare și, încurajate mult de perspectivele de la acea vreme, au parcurs foarte mult din ce trebuia făcut pentru un ITI, arata obiectivdesuceava.ro.

Întrucât pentru exercițiul financiar 2014 – 2020 a fost aprobat doar ITI „Delta Dunării” și nici nu s-au prevăzut posibilități de finanțare pentru zone metropolitane, demersurile comune ale municipalității sucevene și  botoșănene referitoare la ITI, precum și la zonele metropolitane au intrat în stand-by. „Am avut discuții cu privire la reluarea acelui proiect. Posibil să extindem și cu alte localități”, a declarat Ion Lungu despre demersul comun cu Botoșaniul.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cancerul ascuns care poate trece neobservat luni de zile. Semnele apar pe unghii

astăzi, 14:08
203

Ascuns, perfid, neglijat, confundat cu leziuni banale. Iată, în câteva cuvinte, cum arată tabloul cancerului de piele, care poate trece neobservat luni de zile, mai ales când se declanșează în...

Avertismentul ANPC: Nu cumpăraţi peşte şi produse din peşte din locuri neautorizate! Nu achiziţionaţi produse cu suprafaţa mâzguită, lipicioasă, deshidratată!

astăzi, 12:43
173

Directorul general în ANPC Paul Anghel recomandă celor care cumpără peşte cu ocazia Sarbatorii Bunei Vestiri si a Floriilor, conform tradiţiei, să nu cumpere din locuri neautorizate, enume...

DOLIU în cinematografie: Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit

astăzi, 11:54
164

Criticul şi istoricul de film Tudor Caranfil a murit sâmbătă dimineaţă, în casa lui din Bucureşti, a confirmat Irina-Margareta Nistor pentru News.ro. "Am călătorit mult î...