Primarul orașului Stefănești refuză să facă ZILELE ORAȘULUI: “Toți banii pleacă spre dezvoltare!”

Primarul orașului Stefănești, Florin Buțura, a anunțat că refuză să facă ZILELE ORAȘULUI și va aloca toți banii pe care îi are la dispoziție pentru dezvoltare.

“Atunci când vorbim de dezvoltare, vorbim de proiecte de interes local: modernizare, respectiv asfaltare drumuri locale, modernizare sistem de iluminat, modernizare și revitalizare viață culturală prin reabilitarea cinematografului PRUTUL și construirea unei săli de spectacol modernă, cu toate dotările necesare , măsuri integrate și reducerea numărului de persoane aflate în prag de sărăcie și excluziune socială, combaterea actelor de violență și creșterea siguranței cetățenilor prin dotarea cu camere de supraveghere stradale, dotarea cu echipamente corespunzătoare pentru gestionarea eficientă și în bune condiții a situațiilor de urgență. Toate acestea vin în sprijinul dumneavoastră și eu le consider de maximă importanță, punând acum pe un loc secund distracțiile, a explicat Florin Buțura.

Acesta a mai adăugat că în prezent Primăria Orașului Ștefănești desfășoară un număr de 6 proiecte cu finanțare nerambursabilă de 8.544.000 lei (85 miliarde lei vechi).

La aceste proiecte cofinanțarea primăriei Ștefănești se ridică la suma de 1.417.000 lei (14 miliarde lei vechi ), ceea ce înseamnă un efort financiar semnificativ pentru comunitate, iar liderii de la Ștefănești preferă să aloce bani pentru acestea decât pentru distracții.

“N-o să renunț la niciun angajament și voi continua proiectele în curs. Și apropo de distracții. An de an, timp de 6 ediții, m-am implicat, trup și suflet în organizarea ZILELOR ORAȘULUI, sperând ca aceste manifestații să devină pentru comunitatea locală un bun prilej de CÂȘTIG și nu numai de distracție. Am tot sperat, de la un an la altul, ca cetățenii să fie receptivi, să înțeleagă că ZILELE ORAȘULUI sunt pentru a ne face cunoscuți cu ce avem mai bun și mai frumos și pentru a ne spori bunăstarea. Îmi asum răspunderea pentru decizia de a NU organiza ZILELE ORAȘULUI în acest an, cu mențiunea că vor mai fi organizate evenimente, culturale, artistice , distractive, atunci când vom dispune de resurse financiare.  Pentru că multă lume mă intreabă dacă se mai organizează ZILELE ORAȘULUI la Ștefănești răspund public - NU!“, a explicat primarul orașului Ștefănești, Florin Buțura.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
6

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
337

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
172

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...