Primarul municipiului Botoșani: "Oamenii să meargă la vot şi să voteze pentru familia tradiţională!"

Primarul municipiului Botoșani: "Oamenii să meargă la vot şi să voteze pentru familia tradiţională!"

 Catalin Flutur  

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, le recomandă botoșănenilor să voteze de partea "familiei tradiționale" la Referendumul care ar putea avea loc pe 7 octombrie.

Cătălin Flutur, care este membru al Partidului Național Liberal, a declarat luni, într-o conferință de presă, că nu poate îmbrățișa ideea de diversificare a familiei. "Nu pot să mă poziţionez decât într-un singur mod. Oamenii să meargă la vot şi să voteze pentru familia tradiţională", a spus hotărât primarul Cătălin Flutur

Trei milioane de români au cerut, în 2015, clarificarea termenului de „soți” din Constituția României pentru armonizarea lui cu Codul Civil. Mai exact, în definiția constituțională a căsătoriei, cuvântul "soți" va fi înlocuit cu sintagma „un bărbat și o femeie”.

Săptămâna trecută, Comisia juridică și Comisia pentru constituționalitate din cadrul Senatului au adoptat un raport favorabil pentru propunerea legislativă de revizuire a Constituției, cu 12 voturi pentru și 5 abțineri. Camera Deputaților a adoptat pe 9 mai 2017, cu 232 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" și 13 abțineri, inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției, care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un barbat și o femeie. Inițiativa trebuie adoptată și de Senat, în calitate de for decizional, ulterior fiind necesară organizarea unui referendum.

 

 

 

Spune-ne opinia ta