Primarul de la Hanesti nu vrea mita electorala! - completare

Primarul de la Hanesti nu vrea mita electorala! - completare

 Primarul a refuzat 3,4 tone de zahar si 11,3 tone de faina  

Peste 500 de persoane cu venituri din care abia reusesc sa supravietuiasca risca sa ramana fara zaharul si painea de la Uniunea Europeana. Daca nu sunt acuzati de campanie electorala, acuza ei Guvernul de mita electorala.

Potrivit celor relatate de prefectul judetului Botosani, primarul din Hanesti a refuzat aproape 15 tone de ajutoare din cadrul programului social al Uniunii Europene, motivand ca aceste bunuri reprezinta o pomana electorala.

Pentru ca raspunsul nu a venit nici ca urmare a adresei scrise inaintate de institutia insarcinata cu distributia in teritoriu a bunurilor, adresa in care se stipula ca este vorba despre ajutoare de la Uniunea Europeana, seful judetului intentioneaza sa se adreseze Consiliului Local Hanesti.

Daca prefectul va primi in scris ca se refuza ajutoarele, atunci acestea vor fi distribuite sinistratilor. Prefectul considera ca atitudinea adoptata de democrat-liberalul din conducerea Primariei Hanesti, fost liberal, reprezinta o chestiune electorala. Sorescu este constient de faptul ca din aceasta actiune vor avea de suferit cateva sute de persoane, dar subliniaza ca nu-l poate obliga pe primar sa distribuie ajutoarelor pensionarilor agricoli si persoanelor cu venituri mici.

Sorescu: Am sa fiu pupat precum Basescu de sinistrati!

Primarul din Hanesti a refuzat 3,4 tone de zahar si 11,3 tone de faina, de la UE, spunand ca e o mita electorala. Nu pot sa-i dau cu de-a sila. Daca nu vor, sunt destui oameni la Baranca, saraci, care au nevoie de zahar si paine. Am sa fiu pupat precum Basescu de sinistrati, a specificat Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
5

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...

Botoșăneanul care a ucis-o pe Mihaela, trimis în judecată!

astăzi, 12:56
134

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui P.F., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Botoşani....

Vrei să cânți în fanfara Jandarmeriei Române?

astăzi, 12:42
27

Centrul de Instruire pentru Muzici Militare al Ministerului Apărării Naționale a alocat în acest an 3 locuri pentru nevoile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, cursul de for...