Primarul Cătălin Rotundu anunță Târg de locuri de muncă la Dîngeni!

Târgul nu se adresează numai locuitorilor din comuna Dîngeni. Primăriile din Mihălășeni, Hănești, Ungureni și Trușești vor invita, de asemenea, persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă să participe la târg.

Primarul Cătălin Rotundu anunță Târg de locuri de muncă la Dîngeni!

 Cătălin Rotundu  

Luni, 25 iunie 2018, începând cu ora 10.00, Primăria comunei Dîngeni organizează Târgul locurilor de muncă. Evenimentul va avea loc la Căminul Cultural Dîngeni și are drept scop sprijinirea celor care se află în căutarea unui loc de muncă, dar și a agenților economici care se confruntă cu o mare criză de forță de muncă.

Acest târg se adresează nu numai locuitorilor din comuna Dîngeni, ci și celor din localitățile învecinate. În aceste sens, s-a luat legătura cu primăriile din Mihălășeni, Hănești, Ungureni și Trușești pentru a înștiința persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă.

În paralel, peste o sută de agenți economici din județul Botoșani au primit o invitație din partea Primăriei Dîngeni de a participa la acest târg, unde au oportunitatea de a-și prezenta oferta locurilor de muncă vacante.

Primarul Cătălin Rotundu a explicat și care a fost motivul organizării acestui târg al locurilor de muncă. „La noi, la Primărie au venit mai mulți agenți economici care ne-au solicitat să oferim informații despre persoanele interesate să găsească un loc de muncă. Și, atunci am zis că este un moment oportun ca să organizăm acest târg, pentru că este benefic atât pentru firmele care au o lipsă acută de forță de muncă, cât și pentru persoanele care vor să lucreze. În urma invitațiilor trimise către agenții economici din județ, am primit câteva confirmări de participare, inclusiv de la o societate de construcții din Italia, care vrea să ia oameni pentru a munci în această țară”, a explicat primarul comunei Dîngeni, Cătălin Rotundu.

Cele mai multe oferte de muncă sunt din domeniul confecțiilor, al agriculturii și mai ales din cel al construcțiilor.

Târgul este organizat în colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, care, prin reprezentanții acestei instituții, vor prezenta facilitățile pe care le au atât angajatorii, cât și eventualii angajați la încheierea contractului de muncă. Este vorba de acordarea de către stat a unor prime de angajare, de mobilitate, sau cele care se acordă absolvenților.

„Reprezentanții AJOFM Botoșani vor face o prezentare a facilităților acordate de stat la angajarea unei persoane care vrea să se angajeze. Aceste prime pe care le oferă statul român reprezintă un sprijin important atât pentru angajator, cât și pentru cei care se vor angaja. Sperăm să fie un succes pentru toate părțile”, a mai spus primarul Cătălin Rotundu.

Acest eveniment face parte din proiectul „Sănătatea ta contează. Să fim sănătoși împreună!”, care este finanțat prin Programul de Cooperare Româno-Elvețian pentru reducerea inegalităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene Extinse.

(Comunicat de presa)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Salvatorii lui Ayan, felicitați de Ministerul Afarilor Interne! ”Voi cum ați reacționa?”

astăzi, 13:26
41

Așa începe povestea pe care reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au împărtășit-o cu mândrie:”După ore bune de căutări, au decis să caute în altă z...

Se întoarce iarna: Meteorologii anunță ninsori, lapoviță și ploi în următoarele zile!

astăzi, 13:22
80

Meteorologii au emis o informare meteorologică de ploi, lapoviță și ninsori, în vigoare timp de două zile. La munte se va depune strat nou de zăpadă.Informarea meteorologică a intrat...

Procurorii Anticorupție au plecat la Suceava cu tot cu directoarea de la Mavromati! (Foto, Video)

astăzi, 12:30
709

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție au ieșit însoțiți de Monica Adăscăliței, actualul manager al Spitalului Mavromati.Monica Adăscăliței a urcat în mașina Jandarmerie...