Primarii care au semnat pactul ''Moldova se dezvoltă'' se întâlnesc la Iași, pe 23 ianuarie!

Tot astăzi, Iașul va primi distincția de capitală istorică a României. Pactul ''Moldova se dezvoltă'' a fost semnat de primarii orașelor Suceava, Botoșani, Piatra Neamț, Iași, Roman, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei. 

Primarii care au semnat pactul ''Moldova se dezvoltă'' se întâlnesc la Iași, pe 23 ianuarie!

Miercuri, 23 ianuarie, la Iași vor avea loc evenimente care vor debuta cu o intalnire cu primarii care au semnat pactul: ''Moldova se dezvolta''.  Într-o prima faza, din aceasta structura fac parte localitatile Suceava, Botosani, Piatra Neamt, Iasi, Roman, Câmpulung Moldovenesc si Vatra Dornei. Acordul a fost semnat de Mihai Chirica, primarul municipiului Iasi, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani, Lucian Micu, edilul municipiului Roman, Dragos Chitic, primarul municipiului Piatra Neamt, Mihaita Negura, edilul din Câmpulung Moldovenesc, Ilie Bonches, primarul din Vatra Dornei.

Tot pe data de 23 ianuarie, va avea loc un eveniment marcant la care va participa si presedintele Klaus Iohannis. In urma evenimentului, care va avea loc la Palatul Culturii, Iașul va primi distinctia de capitala istorica a Romaniei.

Manifestarile de pe data de 24 ianuarie vor debuta, la ora 09:30, in Piata Unirii, cu un concert de muzica populara. Incepand cu ora 10:30 vor incepe manifestarile care vor contine o slujba religioasa, discursuri ale oficialitatilor, o parada militara si o hora a unirii. Dupa manifestari se vor servi circa 5000 de portii de placinte, vin fiert si ceai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
109

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
77

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
241

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...