Primăria luptă pentru deschiderea teraselor de pe pietonale

Șefii din Primăria Botoșani speră ca reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est să revină asupra deciziei de a nu permite desfășurarea de activități comerciale pe pietonalele din municipiul Botoșani care au fost reabilitate cu fonduri europene. 

Primăria luptă pentru deschiderea teraselor de pe pietonale

Viceprimarul Marian Murariu a precizat că a fost trimisă o nouă adresă la ADR Nord-Est, municipalitatea propunând două soluții care să permită ca terasele să funcționeze în continuare pe Pietonalul Unirii, Pietonalul Transilvaniei și Pietonalul Bancar. 

"Am făcut o adresă împreună cu colegii de la Patrimoniu către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est prin care îi rugăm să revină asupra adresei dumnealor din 8 noiembrie 2016 pentru a putea da voie teraselor să funcționeze pe pietonale. Practic dumnealor ne-au transmis prin acea adresă că nu putem desfășura activități acolo de pe urma cărora noi primăria să încasăm bani. I-am rugat să reanalizeze această situație și le-am propus două variante, fie reluarea activităților menționate pe considerentul evident că Primăria Botoșani nu obține venituri nete, adică ceea ce încasăm de la acele terase este o sumă mult mai mică decât ce cheltuim cu salubrizarea, cu iluminatul, sau varianta să reluăm activitățile cu titlu gratuit în ceea ce privește ocuparea terenului. Așteptăm răspunsul de la ADR Nord-Est, sperăm să vină cât mai repede pentru că ne dorim să avem terase, să avem pietonale animate", a precizat viceprimarul Marian Murariu.

Agenții economici care desfășoară activitate pe cele trei pietonale au depus petiții la primărie prin care solicită aprobarea să își monteze terasele având în vedere că se apropie sezonul cald. 

ADR Nord-Est a transmis la finele anului trecut că până în anul 2019, an în care pietonalele ies din garanție, nu pot fi desfășurate activități generatoare de venituri.

Adresa transmisă de ADR Nord-Est este de neînțeles pentru reprezentanții primăriei, în condițiile în care în anii anteriori, după reabilitarea celor două pietonale cu fonduri europene, au fost deschise terase pe perioada verii și nu au existat astfel de restricții.  

 

Spune-ne opinia ta