PRIMARIA BOTOSANI - Ce salarii se platesc din banii nostri?

PRIMARIA BOTOSANI - Ce salarii se platesc din banii nostri?
Tineri, inteligenti, dar mai prost platiti decat femeia de serviciu! Un salariu in administratia locala, pentru tinerii care termina o facultate, este mai mic decat al femeii de serviciu.

Din aceasta cauza, administratia locala, in speta Primaria Botosani, se confrunta cu un deficit de personal greu de rezolvat. Unii angajati au plecat deja in alte institutii, iar proaspetii absolventi de studii superioare prefera mediul privat, unde salariile sunt mult mai avantajoase.

Salariile in administratie sunt foarte mici. Salariile erau mari la un moment dat, in anumite institutii, si ma refer aici la Prefectura, Consiliu Judetean, Finante, in special datorita sporurilor care se luau, indemnizatii de hrana si tot felul de stimulente. Din punctul meu de vedere, este cea mai proasta lege care putea sa apara vreodata. Cei care au condus Ministerul Administratiei sunt printre cei mai slabi. Acestia au facut ca un debutant, un jurist care a terminat facultatea si se angajeaza la o Primarie sa ia un salariu de 500 de lei in mana, un salariu mai mic decat al femeii de serviciu. Peste 80% din functionarii din primarie au salarii sub 900 de lei net, a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Nu la fel de rau o duc secretarul sau directorul economic din primarie, care castiga mai bine decat primarul sau viceprimarul.

Sunt si functii de directori sau sefi serviciu ceva mai bine platite, datorita sporurilor. Aici ma refer la acea indemnizatie de hrana, spor de fidelitate, care si acesta a fost contestat, datorita unei indemnizatii de conducere stabilita prin lege. Astfel, a mai castigat ceva la salariu, a mai spus Florin Ghiorghita.

Salariul net al viceprimarului Florin Ghiorghita este de 3.400 de lei lunar, in conditiile in care nu beneficiaza de sporuri sau alte indemnizatii.

Salariu brut al unui viceprimar este la 4800 de lei, iar net 3400 de lei. Salariul este mai mic decat al unui director de societate subordonata Consiliului Local. Noi nu avem dreptul la premii, sporuri, al 13-lea salariu, doar indemnizatia fixa. Cumuland veniturile pe un an de zile, viceprimarii sunt pe locul 16-17 intr-un clasament al salariilor din primarie, a spus Ghiorghita.

Cel mai bine platiti directori de societati subordonate Consiliului Local sunt Ioan Comarita, director la Eltrans, si Ion Diaconu, director al SC Termica SA.

Fostul Guvern a dat o ordonanta prin care directorii de la societatile subordonate Consiliului Local vor avea salariul la nivelul unui subsecretar de stat, la care li se va mai putea adauga o anumita cota parte data de bugetul local, in functie de complexitatea si problemele fiecarei societati.

In conditiile acestea, salariile lor vor fi mult mai mari, mai mari si decat al primarului, a adaugat viceprimarul Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

astăzi, 14:16
1026

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...

La mulți ani, SOFIA VICOVEANCA - "Nu mi-a fost greu să port costumul, pentru că în acest costum eu m-am născut!"

astăzi, 10:47
636

Sofia Vicoveanca s-a născut la data de 23 septembrie 1941 în comuna Toporăuți (Toporuica de astăzi), localitate aflată în apropiere de orașul Cernăuți (astăzi în Ucraina), p...

O masă uriașă de aer arctic va lovi România. Temperaturile scad drastic

astăzi, 09:49
597

O masă de aer polar loveşte cu putere Europa, inclusiv România, şi va aduce atât de mult frig, încât la munte pot apărea primele ninsori. Dar nici în restul ţării n...