PRIMARIA BOTOSANI - Ce salarii se platesc din banii nostri?

PRIMARIA BOTOSANI - Ce salarii se platesc din banii nostri?
Tineri, inteligenti, dar mai prost platiti decat femeia de serviciu! Un salariu in administratia locala, pentru tinerii care termina o facultate, este mai mic decat al femeii de serviciu.

Din aceasta cauza, administratia locala, in speta Primaria Botosani, se confrunta cu un deficit de personal greu de rezolvat. Unii angajati au plecat deja in alte institutii, iar proaspetii absolventi de studii superioare prefera mediul privat, unde salariile sunt mult mai avantajoase.

Salariile in administratie sunt foarte mici. Salariile erau mari la un moment dat, in anumite institutii, si ma refer aici la Prefectura, Consiliu Judetean, Finante, in special datorita sporurilor care se luau, indemnizatii de hrana si tot felul de stimulente. Din punctul meu de vedere, este cea mai proasta lege care putea sa apara vreodata. Cei care au condus Ministerul Administratiei sunt printre cei mai slabi. Acestia au facut ca un debutant, un jurist care a terminat facultatea si se angajeaza la o Primarie sa ia un salariu de 500 de lei in mana, un salariu mai mic decat al femeii de serviciu. Peste 80% din functionarii din primarie au salarii sub 900 de lei net, a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Nu la fel de rau o duc secretarul sau directorul economic din primarie, care castiga mai bine decat primarul sau viceprimarul.

Sunt si functii de directori sau sefi serviciu ceva mai bine platite, datorita sporurilor. Aici ma refer la acea indemnizatie de hrana, spor de fidelitate, care si acesta a fost contestat, datorita unei indemnizatii de conducere stabilita prin lege. Astfel, a mai castigat ceva la salariu, a mai spus Florin Ghiorghita.

Salariul net al viceprimarului Florin Ghiorghita este de 3.400 de lei lunar, in conditiile in care nu beneficiaza de sporuri sau alte indemnizatii.

Salariu brut al unui viceprimar este la 4800 de lei, iar net 3400 de lei. Salariul este mai mic decat al unui director de societate subordonata Consiliului Local. Noi nu avem dreptul la premii, sporuri, al 13-lea salariu, doar indemnizatia fixa. Cumuland veniturile pe un an de zile, viceprimarii sunt pe locul 16-17 intr-un clasament al salariilor din primarie, a spus Ghiorghita.

Cel mai bine platiti directori de societati subordonate Consiliului Local sunt Ioan Comarita, director la Eltrans, si Ion Diaconu, director al SC Termica SA.

Fostul Guvern a dat o ordonanta prin care directorii de la societatile subordonate Consiliului Local vor avea salariul la nivelul unui subsecretar de stat, la care li se va mai putea adauga o anumita cota parte data de bugetul local, in functie de complexitatea si problemele fiecarei societati.

In conditiile acestea, salariile lor vor fi mult mai mari, mai mari si decat al primarului, a adaugat viceprimarul Florin Ghiorghita.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Evaluarea Națională 2018: Rezultatele după soluționarea contestațiilor!

astăzi, 11:35
363

În județul Botoșani, la cele șase note de 10 s-au mai adăugat două. Doi elevi, Mara Elena Pîjin, de la Colegiul Național Mihai Eminescu, și Andra Hemcinschi, de la Școala nr. 7 Bot...

Atenție! Schimbări la plata pensiilor, începând din luna iulie!

astăzi, 11:16
522

Casa Națională de Pensii Publice își anunță beneficiarii care primesc drepturile prin intermediul CN Poșta Romana SA că, începând cu luna iulie 2018, calendarul de p...

Tudorel Toader, anunț pe Facebook: Astăzi voi vizita Penitenciarul Botoşani!

astăzi, 10:38
254

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţă prin intermediul unei postări pe Facebook faptul că va vizita în cursul zilei de astăzi Curtea de Apel Suceava şi Penitenciarul Botoşani, pent...