Prelungirea contractului cu Urban Serv, mărul discordiei dintre doi edili. "De ce ați semnat în locul meu?"

Prelungirea contractului cu Urban Serv, mărul discordiei dintre doi edili. "De ce ați semnat în locul meu?"

Prelungirea contractului dintre Primărie și Urban Serv a fost aprobată cu dispute în ședința de luni a Consiliului Local. Viceprimarul Cosmin Andrei l-a luat la rost pe Cătălin Flutur, supărat că a fost "împins" la șefia comisiei de specialitate a proiectului, al cărui inițiator și este, însă primarul a semnat raportul în locul său.

Discuția a căpătat proporții haotice:

C. Andrei: Am fost trecut inițiator pentru acest proiect, mai mult forțat, dar până la urmă îmi asum. Vreau să fac un amendament: domnul primar să prezinte spre aprobare, în termen de 30 de zile, contractul și caietul de sarcini pentru acest proiect. 

Flutur: Ați fost delegat în 2016.

C. Andrei: Ați delegat, dar ați semnat în locul meu. De ce ați semnat în locul meu?

Flutur: Poate nu erai la serviciu.

C. Andrei: Nu, pe 22 eram la serviciu. 

Flutur: Bun, dar aveți studiu de oportunitate semnat de dumneavostră în spate. L-ați văzut. Dacă nu era semnătura dumneavoastră în spate, nu semnam.

C. Andrei: Dați-mi voie să explic cum a fost întocmit acest studiu de conformitate. Nu am făcut parte din comisia de întocmire, pe ultima sută de metri am fost împins ca președinte al comisiei de specialitate, când lucrurile deja erau hotărâte, studiul de oportunitate era deja scris și toți colegii mei de la comisie s-au transformat în veritabili juriști, au interpretat legea. Acest studiu a fost făcut cu o singură variantă, de gestiune delegată. În loc să fie profesioniști, să analizeze și gestiunea directă, au analizat sub oportunitățile și amenințările acestei companii. Toți s-au transformat în speciliști, au interpretat un articol de lege și au spus că nu se poate, iar studiul, de la acel articol în jos, tratează numai o singură variantă și nu se face licitație pentru salubrizarea municipiului Botoșani. Lucru cu care nu sunt de acord. Chiar dacă nu sunt jurist, m-ar fi ajutat măcar să reflecteze asupra acestei decizii. Nu am semnat acest studiu de oportunitate, cum spune domnul primar. Am făcut parte din comisie, trebuia să mă lăsați să avizez cu această obiecțiune. Dar dacă tot ați decis, să ne prezentați în 45 de zile toate documentele, ca să aprobăm cum gestionăm salubrizarea și poate facem un lucru bun. 

Flutur: Am avut o discuție cu absolut toți factorii de răspundere din Primărie, la care ați fost prezent, domnule viceprimar. Ați spus cu subiect și predicat că, indiferent de forma proiectului, veți veni cu un amendament în care veți propune lucrul ăsta. Ați spus că îl veți da în formă scrisă. Iar acum veniți și spuneți asta, că poate e negru și îl facem alb, cam așa ați pus problema. Și v-am spus, lăsăm la latitudinea Consiliului să hotărască ce se întâmplă cu deszăpezirea și salubritatea. Dar nu veniți să spuneți că <>, că am fost toți aici, am fost zece oameni, am dezbătut lucrul ăsta. Mi-ați spus că o să veniți cu această propunere, acum spuneți că nu știați dinainte! Da' chiar e culmea!

După încheierea polemicii dintre cei doi, proiectul a fost votat și aprobat, cu toate că noul Cod Administrativ prevede ca, în aceste situații, proiectul să fie întors la inițiator și să treacă iar prin comisiile de avizare, iar consilierul Marius Oroșanu a solicitat această procedură, menționând că amendamentul lui Cosmin Andrei se opunea formei inițiale a proiectului, la "180 de grade".

Proiectul de hotărâre stipulează următoarele: "Se aprobă prelungirea duratei Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare a municipiului Botoșani, pentru activitățile de măturat și spălat căile publice, curățarea, transportul zăpezii de pe căile publice și menținerea în funcțiune a acestora pe timp de polei sau îngheț prin concesiune nr. 19092/01.08.2007, modificat prin actul adițional nr. 13427 din 20 mai 2016, cu o perioadă de 90 de zile, care curge de la data de 01 august 2019".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
374

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
665

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
190

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...