Prefectul si subprefectii vor fi trecuti prin furcile caudine ale noului Guvern!

Prefectul si subprefectii vor fi trecuti prin furcile caudine ale noului Guvern!

 Gheorghe Sorescu, prefectul judetului Botosani, va intra in atentia sefilor sai de la Guvern  

Prefectul si cei doi subprefecti ai judetului Botosani vor intra intr-o perioada de evaluare care va dura de la 1 ianuarie si pana la finele lui aprilie 2009. Asta pentru ca vechiul Guvern a stabilit ca activitatea pe 2008 a inaltilor functionari publici va fi evaluata in perioada ianuarie-aprilie 2009, iar persoanele nemultumite de rezultatele obtinute in urma analizei vor avea dreptul sa conteste concluziile in instanta de contencios administrativ.

Si pentru ca evaluarea va fi facuta de membrii noului Guvern, ne putem astepta la un val de destituiri, la nivelul intregii tari, dar si la numeroase contestatii la rezultatele evaluarilor!

Din categoria inaltilor functionari publici fac parte secretarul general si cel adjunct al Guvernului si din ministere, inspectorul guvernamental, prefectul si subprefectul, acestia fiind supusi unei evaluari periodice privind calitatea activitatii, pentru verificarea indeplinirii criteriilor de competenta profesionala si de performanta.

Hotararea de Guvern, aprobata in ultima sedinta a fostului Cabinet, prevede ca evaluarea generala a activitatii inaltilor functionari publici va fi realizata o data la doi ani, prin raportarea rezultatelor obtinute in acesti ultimi doi ani si a criteriilor de performanta la obiectivele strategice.

In masura in care Guvernul sau primul-ministru considera ca aprecierile din raportul de evaluare nu corespund realitatii, va putea solicita comisiei de evaluare reanalizarea calificativului acordat.

Actul normativ stabileste ca prevederile in vigoare referitoare inclusiv la contestarea in instanta a rezultatului obtinut se aplica pentru perioada de evaluare care incepe cu 1 ianuarie 2009.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
278

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
477

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
143

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...