Prefectul Dan Șlincu: Evenimentele dedicate Zilei Naționale, un succes datorită botoşănenilor! VIDEO

Prefectul Dan Șlincu: Evenimentele dedicate Zilei Naționale, un succes datorită botoşănenilor! VIDEO

Ziua de 1 decembrie, în care am sărbătorit cu toţii împlinirea a o sută de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, a reprezentat cel mai bun prilej pentru întregul personal al Instituţiei Prefectului şi al serviciilor subordonate de a fi alături de botoşăneni, atât prin evenimentele organizate cât şi în timpul acestora.

După un maraton de acţiuni, în care au fost implicaţi toţi funcţionarii instituţiei, al căror efort a fost apreciat de conducerea instituţiei, se cuvine să aducem mulţumiri şi celorlalţi actori care au contribuit în organizarea acestora.

În primul rând, mulţumim botoşănenilor care au participat la ceremonia militară din Piaţa 1 Decembrie 1918 şi apoi la parada militară, la expoziţia de tehnică şi echipamente militare precum şi la retragerea cu torţe. Imaginea sutelor de botoşăneni care au urmărit parada şi au urmat plutoanele de militari pe traseul stabilit a fost impresionantă.

Apreciem în mod deosebit sprijinul Consiliului Judeţean şi al Direcţiilor subordonate precum şi al Primăriei Botoşani. Menţionăm totodată şi contribuţia semnificativă a Direcţiei Judeţene pentru Cultură.

Mulţumim tuturor structurilor MApN din Garnizoana Botoşani, MAI- Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră dar şi Serviciului Român de Informaţii şi Poliţiei Locale, pentru implicare şi pentru disponibilitatea de care au dat dovadă.

De asemenea, mulţumim Muzicii Militare a Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt” Iaşi şi Orchestrei Militare a Brigăzii I- Infanterie Motorizată Bălţi, Republica Moldova pentru că au acceptat invitaţia de a participa la parada militară şi la retragerea cu torţe dar şi pentru spectacolul oferit botoşănenilor în faţa Palatului Administrativ.

Alături de noi, la evenimentul din Centrul Istoric al municipiului, au fost peste 150 de copii şi tineri din comunele Băluşeni, Cordăreni, Cristeşti, Curteşti, Truşeşti, Vârfu Câmpului, Vlădeni şi Vorona dar şi elevi de la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu”, care şi-au îndeplinit misiunea de a fi purtători ai drapelelor tricolore. Le mulţumim pentru efort şi pentru că au suportat temperaturile deloc prietenoase. Mulţumim şi Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru implicare şi sprijin.

Mulţumim părintelui protopop Lucian Leonte şi părintelui paroh Partenie Apostoaie de la Biserica Vovidenia pentru sprijinul acordat prin împărţirea de ceai cald atât copiilor cât şi militarilor  angrenaţi în acţiuni.

Componenta cultural- istorică a evenimentelor a fost asigurată de Corurile reunite conduse de prof. Laurenţiu Palade, inspector şcolar, dar şi de dr.col (r) Sergiu Balanovici, şeful Secţiei Memorialistică a Muzeului Judeţean, cărora le mulţumim şi îi asigurăm de toată preţuirea noastră. Un rol extrem de important au avut artiştii botoşăneni care au răspuns provocării lansate de Instituţia Prefectului în luna octombrie şi au creat lucrări având ca temă Centenarul. Le mulţumim şi elevilor Alexandru Breşug şi Delia Apostoliu, preşedintele, respectiv secretarul Consiliului Judeţean al Elevilor pentru prezentarea momentului istoric 1 Decembrie 1918.  

„Am dorit ca botoşănenii să se simtă mai aproape unul de altul, să simtă că acest 1 Decembrie este cu totul deosebit şi că marcăm împreună împlinirea a 100 de ani de la Unire”, spune prefectul Dan Şlincu.

Cancelaria Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
5

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
48

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
25

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...