O nouă zi de proteste, marți, la Primăria Botoșani

Angajații din cadrul Primăriei Municipiului Botoșani vor fi solidari cu colegii din administrația publică locală care vor protesta, marți, în fața Palatului Parlamentului. 

O nouă zi de proteste, marți, la Primăria Botoșani

Funcționarii din primărie vor fi în grevă japoneză pe tot parcursul zilei, dar activitatea din cadrul instituției se va desfășura după programul normal. 

 "În spirit de solidaritate cu toate confederaţiile sindicale, prezente la protestul de marți, 30 mai 2017, ce se va desfăşura la Palatul Parlamentului şi care vor manifesta împotriva prevederilor proiectului Legii-Cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, membrii Sindicatului Liber al Funcţionarilor Publici din Primăria Botoşani  vor purta banderole albe pe toata durata zilei", a precizat Cătălin Roșcănieanu Iftimi, reprezentant al Sindicatului Liber al Funcționarilor Publici din cadrul Primăriei Botoșani.

Principala nemulțumire a salariaților din administrația publică locală este legată de modul în care se derulează dezbaterile pe marginea proiectului Legii salarizării.

Prin Legea –cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice nu s-au stabilit salariile de bază ale angajaților din administrația publică locală, această responsabilitate fiind transferată consiliilor locale la solicitarea Asociațiilor Municipiilor din România. 

 

 

Spune-ne opinia ta