O nouă finanțare pentru clădirea Teatrului Eminescu. Cătălin Flutur: "Aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive"

O nouă finanțare pentru clădirea Teatrului Eminescu. Cătălin Flutur: "Aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive"

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a anunțat marți dimineață că la sfârșitul acestei săptămâni se va semna un nou contract - cu o valoare de 5 milioane de euro - pentru reabilitatea și consolidarea clădirii Teatrului Mihai Eminescu Botoșani. Edilul-șef spune că vestea este una cum nu se poate de bună pentru iubitorii teatrului botoșănean. 

"O veste extraordinară pentru municipiul nostru, rodul unor negocieri, încercări de aproape doi ani de zile, de când m-am întors în Primărie. La sfârșitul săptămânii, împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, vom semna contractul de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea Teatrului Mihai Eminescu. Cred că este o veste extraordinară pentru toți cei care iubesc teatrul la Botoșani, pentru toți cei care iubesc arhitectura Botoșaniului și pentru toți cei care vedeau această problemă aproape de nerezolvat. Mulțumesc colegilor din Primărie care au lucrat ca acest nou proiect să existe, să aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Cu toate acestea, edilul-șef al municipiului nu a putut înainta o dată certă la care vor fi reluate lucrările la clădirea din centrul municipiului. "Sunt lucrări complexe, în caietul de sarcini vom cuprinde ca perioada de desfășurare a contractului să fie de trei ani. Când vor începe efectiv lucrările nu putem ști. Va trebui să discutăm cu constructorul cu care încă suntem sub contract, dacă refuză va trebui să organizăm o nouă licitație", a opinat Cătălin Flutur.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Eugen Teodorovici bagă frica în bugetari: Încep disponibilizările

Vineri, 19 Aprilie 2019
957

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că ministerul pe care îl conduce le-a cerut deja miniştrilor şi şefilor de agenţii să comunice o situaţie clară privind...

Lucrări de cadastru în Mihai Eminescu și Vlădeni, derulate prin POR

Vineri, 19 Aprilie 2019
217

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat două proceduri de licitație pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul in...

Liviu Dragnea: "Vom da o lege ca să pedepsim orice firmă nemernică străină - și chiar și românească - care..."

Vineri, 19 Aprilie 2019
1218

Liviu Dragnea a spus vineri, la Botoșani, că Parlamentul va adopta o lege prin care va fi pedepsită "orice firmă nemernică străină", "și chiar și românească",&...