O nouă finanțare pentru clădirea Teatrului Eminescu. Cătălin Flutur: "Aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive"

O nouă finanțare pentru clădirea Teatrului Eminescu. Cătălin Flutur: "Aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive"

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a anunțat marți dimineață că la sfârșitul acestei săptămâni se va semna un nou contract - cu o valoare de 5 milioane de euro - pentru reabilitatea și consolidarea clădirii Teatrului Mihai Eminescu Botoșani. Edilul-șef spune că vestea este una cum nu se poate de bună pentru iubitorii teatrului botoșănean. 

"O veste extraordinară pentru municipiul nostru, rodul unor negocieri, încercări de aproape doi ani de zile, de când m-am întors în Primărie. La sfârșitul săptămânii, împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, vom semna contractul de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea Teatrului Mihai Eminescu. Cred că este o veste extraordinară pentru toți cei care iubesc teatrul la Botoșani, pentru toți cei care iubesc arhitectura Botoșaniului și pentru toți cei care vedeau această problemă aproape de nerezolvat. Mulțumesc colegilor din Primărie care au lucrat ca acest nou proiect să existe, să aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Cu toate acestea, edilul-șef al municipiului nu a putut înainta o dată certă la care vor fi reluate lucrările la clădirea din centrul municipiului. "Sunt lucrări complexe, în caietul de sarcini vom cuprinde ca perioada de desfășurare a contractului să fie de trei ani. Când vor începe efectiv lucrările nu putem ști. Va trebui să discutăm cu constructorul cu care încă suntem sub contract, dacă refuză va trebui să organizăm o nouă licitație", a opinat Cătălin Flutur.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bucurați-vă de ziua de mâine. De vineri se face frig și vin ploile

astăzi, 20:06
152

Vremea calda si frumoasa de care am avut parte in aceste zile ne paraseste curand. Doar joi ne vom mai bucura de soare si temperaturi ridicate, pentru ca de vineri se face frig si ploua in toata tara....

Patru primării din Botoşani cer împuşcarea câinilor vagabonzi, din cauza pestei porcine. Protestul asociațiilor: "Ce treabă au câinii cu pesta porcină?!"

astăzi, 18:47
704

După apariţia a două noi focare de pestă porcină africană la doi mistreţi, alţi patru primari din Botoşani au decis să urmeze exemplul celui din comuna Pomârla şi au cerut vână...

Analizele de laborator au confirmat încă un focar de pestă porcină africană la Botoșani!

astăzi, 18:29
460

Autoritățile botoșănene anunță un nou focar de pestă porcină africană după ce un porc mistreț mort a fost depistat pe raza comunei Pomârla, analizele de laborator confirmând dia...