O nouă finanțare pentru clădirea Teatrului Eminescu. Cătălin Flutur: "Aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive"

O nouă finanțare pentru clădirea Teatrului Eminescu. Cătălin Flutur: "Aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive"

Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, a anunțat marți dimineață că la sfârșitul acestei săptămâni se va semna un nou contract - cu o valoare de 5 milioane de euro - pentru reabilitatea și consolidarea clădirii Teatrului Mihai Eminescu Botoșani. Edilul-șef spune că vestea este una cum nu se poate de bună pentru iubitorii teatrului botoșănean. 

"O veste extraordinară pentru municipiul nostru, rodul unor negocieri, încercări de aproape doi ani de zile, de când m-am întors în Primărie. La sfârșitul săptămânii, împreună cu directorul Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est, vom semna contractul de finanțare pentru reabilitarea și consolidarea Teatrului Mihai Eminescu. Cred că este o veste extraordinară pentru toți cei care iubesc teatrul la Botoșani, pentru toți cei care iubesc arhitectura Botoșaniului și pentru toți cei care vedeau această problemă aproape de nerezolvat. Mulțumesc colegilor din Primărie care au lucrat ca acest nou proiect să existe, să aducem acasă cei 5 milioane de euro pe care i-am pierdut din diverse motive", a precizat primarul Cătălin Flutur.

Cu toate acestea, edilul-șef al municipiului nu a putut înainta o dată certă la care vor fi reluate lucrările la clădirea din centrul municipiului. "Sunt lucrări complexe, în caietul de sarcini vom cuprinde ca perioada de desfășurare a contractului să fie de trei ani. Când vor începe efectiv lucrările nu putem ști. Va trebui să discutăm cu constructorul cu care încă suntem sub contract, dacă refuză va trebui să organizăm o nouă licitație", a opinat Cătălin Flutur.  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FOTO&VIDEO: Peste 400 de oameni au venit la Cornișa, în premieră, pentru muzica Filarmonicii

astăzi, 19:52
282

Sâmbătă, începând cu ora 19:00, parcul „Cornișa” a fost gazda unei premiere la Botoșani: Filarmonica de Stat a concertat în amfiteatrul obiectivului, ...

Reacție halucinantă a unui membru CNA, vizavi de falsa urgență a unei fete: „O cretină de 16 ani (...) S-o ducem la școala de corecție”

astăzi, 18:50
217

Radu Herjeu, membru în Consiliul Național al Audiovizualului, a avut o reacție halucinantă în cazul fetei de 16 ani, care a ținut zeci de polițiști în alertă timp de mai ...

Imagini deplorabile ale cimitirului „Pacea”: containere căzute și mormane de deșeuri printre morminte

astăzi, 17:02
378

Un polițist din Botoșani a publicat, pe o rețea de socializare, o serie de imagini sugestive pentru modul în care arăta cimitirul „Pacea” sâmbătă, în juru...