“Numărul spectatorilor de la Filarmonică este egal cu cel al instrumentiştilor”, spune un ales municipal

“Numărul spectatorilor de la Filarmonică este egal cu cel al instrumentiştilor”, spune un ales municipal

Modul în care este manageriată o instituţie de cultură din subordinea Consiliului Local a fost criticat, marţi, de un consilier local, care crede că cei din conducere ar trebui să găsească noi metode pentru a atrage spectatorii.

Consilierul municipal Eugen Ţurcanu a făcut referire la Filarmonica Botoşani, spunând că de multe ori numărul persoanelor care vin la spectacole este egal cu cel al instrumentiştilor de pe scenă.

“Vreau să felicit ambele conduceri ale instituțiilor, de la Teatru și Filarmonică, pentru spectacolele de calitate pe care le fac. Apreciez actul lor artistic, dar pe partea de marketing și organizare sunt deficitari. Chiar dacă Teatrul nu are clădire, să încearcă să introducă metode moderne de taxare, pentru rezervarea biletelor. La Teatrul Mihai Eminescu sala de obicei este plină și stau oamenii la coadă să prindă un bilet, ceea ce spune mult de trupa de artiști pe care îi avem noi, dar la Filarmonică lucrurile nu stau chiar așa de roz și de multe ori în sala de la Casa Sindicatelor numărul spectatorilor este egal cu cel al instrumentiștilor de pe scenă. Cred că aici trebuie lucrat”, a spus Eugen Ţurcanu, care a sugerat că cele două instituţii ar trebui să introducă metode moderne de rezervare a biletelor şi de taxare.

 

 

Spune-ne opinia ta