Misiuni pentru siguranța desfășurării Referendumului din 6 și 7 octombrie 2018

Misiuni pentru siguranța desfășurării Referendumului din 6 și 7 octombrie 2018

Structurile teritoriale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne angrenate în organizarea și desfășurarea referendumului din 6 și 7 octombrie 2018 au luat toate măsurile din competență pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al forțelor implicate.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Botoşani, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Botoşani, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Botoşani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoşani, precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru  asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare  precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. 

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa poliţistului pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. 

În acest context, precizăm că 296 de polițiști vor asigura paza și protecția la 152 de secții de votare, dintre cele 425 ce se vor constitui pe raza județului Botoşani, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I..

De asemenea, peste 130 de poliţişti se vor afla, zilnic, în stradă, în perioada 6-7 octombrie,  pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la cerere, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, aproape 100 de polițiști vor fi constituiți, zilnic, în rezerve (luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști). 

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secțiile de votare, 238 de polițiști și 152 de jandarmi vor fi în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoşani va avea în responsabilitate 89 de secții de votare dispuse în 56 de locații, unde vor fi prezenți peste 220 de jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. 

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

136 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a referendumului. 

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Totodată, 283 de polițisti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontieră Botoşani vor asigura paza și supravegherea a 108 secţii de votare aflate în zona de competență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral puteți consulta pe pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea referendumului, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Comunicat de presa

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Simona Halep, învinsă în sferturile de finală de la Dubai

astăzi, 19:35
50

Simona Halep a fost eliminata in sferturile de finala ale turneului de la Dubai de elvetianca Belinda Bencici (45 WTA). Sportiva noastra a cedat dupa un meci de mare lupta, scor 6-4, 4-6, 2-6. Pa...

Două Românii, un singur dor: Aproape 7000 de copii din județul Botoșani au părinții plecați peste graniță!

astăzi, 18:30
638

La nivelul anului 2018, în județul Botoșani, 6811 copii erau în statisticile privind situația celor cu părinții plecați la muncă, situația fiind una dintre cele mai îngrijor...

ALERTĂ METEO: Atenție, dacă plecați la drum - ANM anunță ger, viscol și ninsori!

astăzi, 17:04
729

Începând de joi şi până luni vremea se schimbă radical. Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenţionare de Cod galben de vânt puternic pentru ju...