Minivacanță pentru bugetari: Guvernul acordă încă o zi liberă de Paști!

Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului, anunță oficialii guvernamentali.

Minivacanță pentru bugetari: Guvernul acordă încă o zi liberă de Paști!

Ministerul Muncii anunță că ziua de marți, 30 aprilie, va fi liberă pentru angajații din sectorul public, în urma deciziei de vineri adoptată în ședința de Guvern. Decizia a fost adoptată deoarece ziua de miercuri, 1 mai, este declarată nelucrătoare, conform Codului Muncii.

"Guvernul a stabilit ca data de 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri aprobate astăzi, având în vedere că miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii. Măsura este adoptată și pentru recuperarea capacității de muncă a angajaților, dar și pentru stimularea turismului. Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă”, transmit reprezentanții Ministerului Muncii, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pentru recuperarea zilei de 30 aprilie, instituţiile publice îşi vor prelungi timpul de lucru până la data de 31 mai, după planificările stabilite.

Astfel, bugetarii vor avea o minivacanță, astfel că sărbătorile pascale din acest an înseamnă nu mai puțin de șase zile libere. Practic, zile libere oficiale în acest an vor fi: vineri – 26 aprilie – Vinerea Mare, sâmbătă – 27 aprilie, duminică – 28 aprilie – Paștele Ortodox, luni – 29 aprilie – a doua zi de Paști, marți - 30 aprilie, acordată de Guvern, miercuri – 1 Mai, va fi din nou zi liberă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
117

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
253

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...