Mașinile parcate neregulamentar vor fi din nou blocate și ridicate în municipiul Botoșani! Vezi de când!

Municipalitatea va implementa o serie de măsuri care să ducă la disciplinarea șoferilor care parchează mașinile ilegal pe domeniul public sau blochează căile de acces.

Mașinile parcate neregulamentar vor fi din nou blocate și ridicate în municipiul Botoșani! Vezi de când!

Blocarea sau ridicarea autoturismelor parcate ilegal va fi reluată în municipiul Botoșani începând cu luna martie, după o pauză de câțiva ani.

Primarul Cătălin Flutur a anunțat că va fi supus dezbaterii publice un regulament privind această activitate, care va fi corelat cu noile prevederi legislative adoptate de Guvern, care a dat undă verde ridicării mașinilor, noua procedură incluzând un set de reguli  care să descurajeze apariţia practicilor abuzive şi deturnarea scopului măsurii într-unul comercial.

Regulamentul privind activitatea de blocare/ridicare a autoturismelor în municipiul Botoșani va fi publicat în luna ianuarie, pentru ca din martie să se treacă efectiv la aplicarea noilor prevederi.

"Apar niște elemente noi prin modificările legislative, dar va trebui doar să corectăm la ceea ce s-a muncit până acum.  Asta înseamnă că noi va trebui doar să corectăm forma de regulament la care s-a lucrat până acum. Vom da regulamentul spre consultare publică în luna ianuarie”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Ridicarea mașinilor în municipiul Botoșani a fost sistată la sfârșitul anului 2010, după ce au apărut numeroase nemulțumiri din partea cetățenilor care au reclamat abuzururile făcute de firma Hi Speed Recovery, cea cu care Primăria Botoșani încheiase contract.

Contractul cu HSR a expirat în anul 2014, toate bunurile acestei societăți fiind achiziționate de primărie, fiind vorba de  11 parcometre, o maşină de ridicat, indicatoare şi semne de blocat. Suma totală plătită de municipalitate pentru aceste bunuri a fost de 48.150 de euro, fără TVA.

Tot din luna martie, vor redeveni funcționale și parcometrele din parcările cu plată din municipiul Botoșani. Activitatea de administrare a parcărilor ar putea fi preluată de societatea Eltrans. 

Citește și De cand incepe ridicarea masinilor parcate neregulamentar! - Ce spun reprezentanții Politiției Rutiere

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Majorarea tarifului pentru salubritate, cerută de cinci ori de Urban Serv

Marţi, 21 Noiembrie 2017
789

Societatea Urban Serv nu a primit niciun răspuns de la autoritatea locală vizavi de solicitarea de majorare a tarifului pentru operaţiunile de salubrizare de pe străzile din municipiul Botoşani, ...

Sume propuse spre a fi repartizate primăriilor din judeţ, din cota de TVA şi impozitul pe venit

Marţi, 21 Noiembrie 2017
859

Aceste sume sunt destinate pentru achitarea arieratelor, susţinerea programelor de dezvoltare locală şi a proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare. Sumele propuse pentru fiecare u...

Contractele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene încă nu au fost semnate

Marţi, 21 Noiembrie 2017
339

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Botoşani nu a încheiat nici până la această dată contractele pentru activitatea de pe drumurile judeţene în perioada sezonului rece. ...