Lămuriri cerute de la MAI privind situația unui primar din județul Botoșani

Situația unui primar din județul Botoșani este neclară la ora actuală, în ceea ce privește legalitatea ocupării funcției de ales local, motiv pentru care Instituția Prefectului a cerut un punct de vedere de la Direcția Juridică din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Lămuriri cerute de la MAI privind situația unui primar din județul Botoșani

Este vorba de primarul comunei Dobârceni, Radu Livinschi. În anul 2013, Livinschi a fost condamnat de Judecătoria Săveni la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani, pentru refuzul conducătorului unui autovehicul de a se supune recoltării probelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta fiind prins conducând sub influența băuturilor alcoolice la data de 1 iunie, același an.

După aproape doi ani de la această condamnare, șeful SVSU a sesizat Instituția Prefectului cu privire la situația primarului din Dobârceni, în data de 11 ianuarie 2016 fiind emis un ordin de prefect prin care a încetat mandatul de primar al lui Radu Livinschi, atribuțiunile fiind preluate de către viceprimarul de la acea vreme.

La alegerile din vară, Livinschi a obținut un nou mandat de primar, fiind din nou sesizaată Prefectura cu privire la situația acestuia juridică.
Prefectul nu a luat nicio decizie până acum în legătură cu mandatul primarului din Dobârceni.

"Pe 23 noiembrie am găsit o speță identică cu a dumnealui, în sensul că i-a mai încetat o dată mandatul. Este un ordin al prefectului de la Caraș-Severin prin care a anulat a doua oară mandatul unui primar iar în secția de civil și contencios a fost anulat ordinul prefectului. Având în vedere această speță am resolicitat direcției juridice din MAI un punct de vedere asupra situației primarului comunei Dobârceni dar până la această dată nu am primit niciun răspuns oficial", a declarat prefectul Dan Nechifor.

În aceste condiții, Livinschi are toate șansele să își ducă mandatul de primar până la capăt, fiind deja sancționat o dată cu încetarea mandatului de ales local, pentru fapta pentru care are o condamnare definitivă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

astăzi, 12:29
589

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1556

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...

Învingătorii născuţi la Maternitatea Botoşani, sărbătoriţi de cadrele medicale – FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2017
6623

Bucuria şi seninătatea de pe chipurile micuţilor nu trădează nicio clipă faptul că, atunci când au venit pe lume, unii au fost la un pas de moarte, doar mamele fiind cele care încă...