Începe proiectarea pentru realizarea drumului strategic, din judeţul Botoşani

Una dintre fazele importante ale realizării drumului strategic de 107 kilometri din judeţul Botoşani va fi demarată în curând.

Începe proiectarea pentru realizarea drumului strategic, din judeţul Botoşani

Este vorba despre proiectare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a anunţat că licitaţia s-a încheiat şi s-a finalizat şi faza de contestaţii, astfel că în cel mai scurt timp firma care a căştigat se va apuca de treabă.

“Drumul strategic este pe calea cea bună. Nu mai sunt contestaţii şi trecem la proiectare. Sperăm ca spre sfârşitul anului să ne putem apuca şi de lucrări. Licitaţia pentru proiectare este făcută şi a fost desemnată şi firma. Proiectarea poate să dureze în jur de şase-opt luni. M-am bucurat că ne-am încadrat în termen la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est”, a precizat Costică Macaleţi.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Administrația județeană speră să obțină fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pentru modernizarea celor 107 km de drum județean.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt: DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani .

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Directorul Eltrans va fi şef într-o altă instituţie

astăzi, 08:32
398

Paul Şmit, directorul societăţii Eltrans, nu va mai conduce din luna septembrie societatea subordonată Consiliului Local Botoșani.Şmit a promovat, miercuri, concursul organizat de Consiliul ...

Controale în toate şcolile din judeţul Botoşani înainte de începerea anului şcolar

Miercuri, 16 August 2017
463

Mai multe comisii mixte formate din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean, de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică fa...

Primărie din Botoșani cu conturile blocate și cu sechestru pe bunuri!

Miercuri, 16 August 2017
3754

Primăria comunei Mihălășeni a ajuns în imposibilitatea de a mai achia cheltuielile de funcționare după ce instanța a decis să plătească aproape 700.000 de lei unei firme pentru un proi...