Începe proiectarea pentru realizarea drumului strategic, din judeţul Botoşani

Una dintre fazele importante ale realizării drumului strategic de 107 kilometri din judeţul Botoşani va fi demarată în curând.

Începe proiectarea pentru realizarea drumului strategic, din judeţul Botoşani

Este vorba despre proiectare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a anunţat că licitaţia s-a încheiat şi s-a finalizat şi faza de contestaţii, astfel că în cel mai scurt timp firma care a căştigat se va apuca de treabă.

“Drumul strategic este pe calea cea bună. Nu mai sunt contestaţii şi trecem la proiectare. Sperăm ca spre sfârşitul anului să ne putem apuca şi de lucrări. Licitaţia pentru proiectare este făcută şi a fost desemnată şi firma. Proiectarea poate să dureze în jur de şase-opt luni. M-am bucurat că ne-am încadrat în termen la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est”, a precizat Costică Macaleţi.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Administrația județeană speră să obțină fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pentru modernizarea celor 107 km de drum județean.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt: DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani .

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Profesori cu note mari la titularizare rămaşi fără post

Joi, 14 Septembrie 2017
1316

Au obţinut o notă mare la concursul de titularizare, dar asta nu le-a asigurat şi un loc de muncă. Este cazul mai multor cadre didactice din judeţul Botoşani, care nu şi-au găsit posturi &icir...

Preşedintele Consiliului Judeţean, către primarii care vor să iasă din ADI: "Revizuiţi-vă poziţia!"

Joi, 14 Septembrie 2017
687

În cadrul unei ședințe a ADI Ecoproces de joi, în care s-a dezbătut regulamentul privind salubritatea, Costică Macaleți le-a cerut primarilor să se gândească foarte bine &icir...

Corecție financiară uriașă aplicată pentru investiția cu fonduri europene de la Spitalul Mavromati!

Joi, 14 Septembrie 2017
1070

Instituția a primit o corecție financiară uriașă la proiectul care s-a derulat la Spitalul Județean Mavromati cu fonduri europene, prin care s-a modernizat și reabilitat unitatea sanitară....