Începe proiectarea pentru realizarea drumului strategic, din judeţul Botoşani

Una dintre fazele importante ale realizării drumului strategic de 107 kilometri din judeţul Botoşani va fi demarată în curând.

Începe proiectarea pentru realizarea drumului strategic, din judeţul Botoşani

Este vorba despre proiectare. Preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi, a anunţat că licitaţia s-a încheiat şi s-a finalizat şi faza de contestaţii, astfel că în cel mai scurt timp firma care a căştigat se va apuca de treabă.

“Drumul strategic este pe calea cea bună. Nu mai sunt contestaţii şi trecem la proiectare. Sperăm ca spre sfârşitul anului să ne putem apuca şi de lucrări. Licitaţia pentru proiectare este făcută şi a fost desemnată şi firma. Proiectarea poate să dureze în jur de şase-opt luni. M-am bucurat că ne-am încadrat în termen la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est”, a precizat Costică Macaleţi.

Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 40 de milioane de euro.

Administrația județeană speră să obțină fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional pentru modernizarea celor 107 km de drum județean.

Tronsoanele de drum județean pe care vor fi executate lucrări, pentru realizarea acestui drum strategic, sunt: DJ 282H Șipote-limita cu județul Botoșani-Rediu-Răuseni-Călărași DJ 282 Răuseni-Todireni-Albești-Trușești-Dângeni-Hănești Dângeni-Pădureni-Mihălășeni Todireni-Lunca-Sulița-Blândești-Silișcani cu legătură pe drumul Copălău-Dracșani .

 

 

Spune-ne opinia ta