Încă o schimbare în peisajul urban al municipiului Botoșani. Un bloc nou, în locul unei case vechi

Încă o schimbare în peisajul urban al municipiului Botoșani. Un bloc nou, în locul unei case vechi

O nouă schimbare a peisajului urban botoșănean este anunțată de municipalitate. Este vorba despre construirea unui bloc nou, pe terenul unei case vechi, situat pe strada Bucovina, între Biserica „Trei Ierarhi” și Colegiul Economic „Octav Onicescu”. Un investitor din Botoșani a cumpărat spațiul intravilan și a obținut cele două autorizații, respectiv de demolare a clădirii existente, cu un singur nivel, și de construire a uneia noi, cu patru nivele, în vederea realizării obiectivului.

Mai exact, la numărul 20 de pe strada Bucovina, există un spațiu de 1200 de metri pătrați. Inițial, investitorul a obținut certificat de urbanism pentru ridicarea unei clădiri cu patru etaje, însă a modificat solicitarea, rămânând la trei dintre acestea.

Totodată, investitorul se obligă să ofere câte un loc de parcare pentru fiecare dintre imobilele de care va dispune în cadrul noului bloc. Poziționarea este una bună, în zona respectivă sunt doar blocuri, e de mirare că nu au fost demolate cele două case, excepții ale cartierului. Sper să reușească să ridice un imobil cu design inspirat, care să aducă un plus peisajului din oraș. Toată documentația va fi publicată și pe site-ul primăriei, urmând a fi supus dezbaterii publice”, spune Marian Murariu, viceprimar al municipiului Botoșani.

Potrivit celor relatate de către edil, municipiul Botoșani cunoaște o dezvoltare pe partea de noi investiții imobiliare.

În acest moment, există o serie de investiții care se derulează. Deja se construiesc sau se depun documentațiile necesare în acest sens, pentru îmbogățirea spațiilor locative din oraș”, mai adaugă Murariu.

Printre cele mai recente investiții demarate, se numără blocurile din apropierea Muzeului Județean, cele de lângă Stadion și blocul nou de pe strada Impărat Traian.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
118

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
85

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
253

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...