Fără terase pe pietonalele din municipiul Botoșani, vara aceasta!

Slabe șanse ca până în vara anului viitor pe Pietonalul Unirii, Pietonalul Bancar și Pietonalul Transilvaniei din municipiul Botoșani să mai fie deschisă vreo terasă.

Fără terase pe pietonalele din municipiul Botoșani, vara aceasta!

Municipalitatea a primit un răspuns de la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Est vizavi de derularea de activități generatoare de venituri pe cele trei pietonale reabilitate cu fonduri europene. În răspuns se precizează că până în iunie 2018 în cele trei zone nu vor putea fi desfășurate astfel de activități. 

"Am primit de la ADR Nord-Est Piatra Neamț răspuns la adresa noastră prin care îi rugăm să analizeze câteva variante de deblocare a situației de pe cele trei pietonale reabilitate cu fonduri europene. Ne răspund că în conformitate cu art.20, alin 12, din contractul de finanțare, unitatea administrativ-teritorială care a primit fonduri europene este obligată să nu înregistreze venituri și să nu înstrăineze sau să închirieze bunurile obținute prin contractul de finanțare. În concluzie, până la finalizarea perioadei de monitorizare a proiectului, perioadă care este de cinci ani, adică în cazul nostru până în iunie 2018, bunurile nu pot fi închiriate, concesionate, înstrăinate", a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Totuși, reprezentanții Primăriei Botoșani vor solicita un punct de vedere și de la Ministerul Dezvoltării și vor face demersuri pentru ca agenții economici să poată să desfășoare activități comerciale pe cele trei pietonale, activități care aduceau venituri la bugetul local. 

 "Primăria municipiului Botoșani va face demersuri, în continuare, și la Ministerul Dezvoltării, pentru amendarea acestui articol din contractul de finanțare. Sperăm ca demersurile noastre să aibă succes. Ni se spune la final că "în consecință, punctul nostru de vedere este că reluarea activităților menționate nu este posibilă fără încălcarea prevederilor contractului de finanțare". Facem adresă la Ministerul Dezvoltării, în speranța că acest articol va fi amendat și vom debloca situația. Ne dorim foarte mult să deblocăm situația de pe pietonale", a mai spus viceprimarul.

 

Spune-ne opinia ta