Explicații cerute pentru scandalul de la Urban Serv. "O să ajungeți să vă strângeți de gât'

Situatia existenta la nivelul societatii Urban Serv a fost adusa, miercuri, in discutie in cadrul sedintei ordinare de Consiliu Local.

Explicații cerute pentru scandalul de la Urban Serv. "O să ajungeți să vă strângeți de gât'

Un consilier municipal a cerut explicatii celor doi consilieri care fac parte din Adunarea Generala a Actionarilor, social-democratii Ioan Branzei si Vasile Chiru, de la societatea de salubritate, vizavi de acuzatiile care i se aduc directorului general al Urban Serv, Simion Drelciuc. 

In cadrul ultimei sedinte a Consiliului de Administratie de la Urban Serv s-a pus in discutie destituirea din functie a lui Simion Drelciuc, dupa ce directorul adjunct al societatii, Cezar Nicuta, a prezentat o serie de documente care, potrivit lui Nicuta, ar dovedi ca s-ar fi savarsit o serie de ilegalitati in ceea ce priveste anumite cheltuieli de personal, cu girul directorului general.

"Am citit in presa tot felul de acuzatii, unele mai compromitatoare ca altele, plangeri la DNA. Avem doi colegi din Consiliul Local in AGA, v-ati votat, ati vrut sa fiti in toate societatile, ati tinut cu dintii, explicati-ne ce se intampla. Tot razboiul intern din PSD de la nivel national l-ati adus la Botosani. Lamuriti-ne ce se intampla, suntem cei care gireaza ce se intampla acolo, o ajungeti sa va strangeti de gat, la propriu. De ce ascundeti? Am vazut ca ati musamalizat tot ce se intampla, ati umflat achizitiile, asa spune directorul adjunct pus tot de dumneavoastra acolo", a spus consilierul local Eugen Țurcanu.

Consilierul local Vasile Chiru, membru in AGA, a spus ca a aflat si el din presa cum ca ar exista unele nereguli la nivelul operatorului de salubritate.

"Ca reprezentant in Adunarea Generala a Actionarilor la Urban Serv am ramas si eu surprins de cele comunicate in presa, nu am stiut ca sunt sau se pot intampla aceste lucruri. Pentru a putea clarifica ar trebui convocata AGA mare si sa se lamureasca acele abateri facute de actualul director. Avem organe de control, este corpul de control al primarului, care pot verifica, iar daca cele sesizate de directorul adjunct sunt reale consecintele le va suporta cel vinovat", a spus Vasile Chiru.

 

Spune-ne opinia ta