Durerea şefului Consiliului Judeţean- discrepanţele salariale de la Nova Apaserv, de la talpă la vârf

Cu câteva minute înainte de a intra în şedinţa Consiliului Judeţean de vineri, preşedintele CJ Costică Macaleţi a participat şi la şedinţa Comisiei de Dialog Social, acolo unde sindicaliştii, reprezentanţii patronatelor şi parlamentarii botoşăneni îşi expuneau opiniile vizavi de legea salarizării unitare.

Durerea şefului Consiliului Judeţean- discrepanţele salariale de la Nova Apaserv, de la talpă la vârf

   Foto: Ştiri.Botoşani.Ro

Şi cum de când a ajuns la conducerea Consiliului Judeţean i se reproşează faptul că nu a făcut nimic în privinţa salariilor deloc de neglijat de care beneficiază managerii unor instituţii subordonate- cu referire la Nova Apaserv, Costică Macaleţi a ţinut să le transmită parlamentarilor prezenţi că poate ar fi bine să încerce să modifice legea.

"Eu am o chestiune care este rostogolită şi de presă şi în general de societatea civilă legată de societăţile comerciale şi salariile din aceste societăţi. Nu mi se pare corect, şi să nu credeţi că sunt invidios şi nici nu fac alte aprecieri, dar la o societate comercială unde, conform legii, este un salariu de 200 de milioane (lei vechi, respectiv 20.000 de lei, n.r.), majoritatea salariaţilor de la baza piramideri au un salariu minim pe economie. Nu ştiu dacă va intra în legea unitară a salarizării, dar profit de faptul că parlamentarii sunt la această întâlnire, poate că pot ataca acest lucru", a spus Costică Macaleţi.

Nova Apaserv este guvernată de două legi: pentru salariaţi funcţionează legea bugetului de stat, care permite majorări salariale doar la nivelul inflaţiei, în timp ce pentru conducere- manager, directori şi membrii Consiliului de Administraţie funcţionează ordonanţa privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice care acordă salarii consistente şi componente variabile, din profit, funcţie de îndeplinirea indicilor de performanţă (relaxaţi, de altfel). Dacă la alte societăţi similare, profitul se împarte la toţi angajaţii, la Nova Apaserv acesta se împarte între şefi.

Aşa se face că la Nova Apaserv sunt salariaţi care primesc lunar salarii echivalente cu minimum pe economie, în timp ce managerul obţine un salariu de peste 10.000 de lei lunar, directorii- 6.500 de lei iar membrii CA- 1.407 lei (brut).


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Un cadru didactic botoşănean ia poziţie împotriva interzicerii materialelor auxiliare. "O să-i închidem în puşcărie pe profesori?"

astăzi, 12:58
234

Liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ, Liviu Axinte, consideră că Ministerul Educaţiei a greşit flagrant în momentul în care a interzis, pe nepusă masă, folosirea ...

Proprietarii din blocul în care a avut loc explozia au nevoie de ajutor! "Poate oamenii cu suflet mare ne vor ajuta pentru a putea repara apartamentele"

Marţi, 19 Septembrie 2017
3774

După explozia de vineri, specialiştii de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au evaluat sumar stricăciunile produse de deflagraţie, iar ceea ce au văzut cu ochii lor era înfioră...

Alerte meteo de la primar pentru cetăţenii dintr-o comună botoşăneană!

Marţi, 19 Septembrie 2017
8199

Florin Bulgaru, primarul comunei Răchiţi, a făcut un apel pe o reţea de socializare către cetăţenii din satele Răchiţi, Roşiori, Costeşti şi Cişmea, posesori de telefoane mobile, să-i tr...