Dupa primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, au fost descoperite si primele nereguli!

Dupa primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, au fost descoperite si primele nereguli!

 Cristian Roman, prefectul judetului Botosani  

Prefectul judetului Botosani a facut publice, in cursul zilei de luni, primele neregului descoperite dupa primul tur de scrutin din data de 22 noiembrie.

Astfel, potrivit prefectului Cristian Roman, de la 56 de sectii de votare lipsesc listele electorale permanente, in acest sens fiind informat printr-o adresa si Biroul Judetean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenta Persoanelor.

"In acele liste electorale permanente sunt toate datele personale ale cetatenilor. Ma intreb ce vor face cu aceste liste, care trebuiau predate odata cu buletinele de vot. Am inteles ca unii primari deja s-au folosit de aceste liste, si ar vrea sa le atrag atentia ca suntem cu ochii pe ei. Problema mea e sa atrag atentia tuturor privind respectarea legii", a declarat Cristian Roman.

Mai mult decat atat, prefectul judetului a spus ca la sectia numarul 222, din Cosula, sunt trei procese verbale din primul tur de scrutin care sunt semnate de membrii comisiei, in alb, intrucat rezultatele alegerilor nu sunt trecute.

"Nu as vrea sa cred ca s-a facut o cardasie in acest sens, dar este clar o nerespectare a legii si impreuna cu reprezentantii Biroului Electoral Judetean vom trimite aceste exemplare in original organelor competente sa verifice acest lucru, adica Parchetului si Politiei. Aceste materiale au ajuns la noi, intrucat au fost aruncate cu neglijenta in materialele care ar fi trebuit predate odata cu stampilele. Imi reprosez faptul ca am acceptat toate propunerile primarilor, am vrut sa fie deschis, democratic si iata rezultatul", a conchis prefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
122

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
87

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
258

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...