Drumuri de interes local asfaltate în următorul an într-o comună botoşăneană

Locuitorii a două sate dintr-o comună botoşăneană vor avea asfaltul pe care şi-l doresc de ani de zile şi care să le asigure un acces mai facil spre propriile gospodării. Primăria din comună a accesat un proiect prin AFIR, iar contractul de finanţare a fost semnat miercuri.

Drumuri de interes local asfaltate în următorul an într-o comună botoşăneană

De ani de zile, sătenii din Mihai Viteazu şi Vicoleni aşteaptă ca drumurile de acces ce fac legătura dintre DN 29 cu propriile gospodării să fie asfaltate. De când fermele din Mihai Viteazu au fost închise, drumul "de la table" până în sat era ocolit de autoturismele mici, din cauza porţiunilor în care gropile apărute lângă asfaltul vechi reprezentau adevărate capcane, iar reprofilările cu piatră nu ţineau decât până la prima ploaie.

Odată cu semnarea contractului de finanţare dintre Primăria comunei Ungureni şi AFIR, cele două drumuri vor fi asfaltate.

"Este vorba de un sector de 1,5 kilometri de la drumul naţional până la şcoala din Mihai Viteazu şi încă doi kilometri până la Vicoleni, la care se mai adaugă un sector până la dispensarul veterinar, încă unul la Şcoala Călugăreni, încă unul la Şcoala Mândreşti şi calea de acces către cimitirul din Plopenii mici, în total 4,7 kilometri, pentru care vom primi 1 milion de euro. Faptul că avem în comună un investitor străin ne-a ajutat să ne majorăm punctajul. Cred că e primul contract semnat din judeţ", spune primarul de Ungureni, Ilie Ivanache.

Potrivit primarului, de mai bine de doi ani primarii din judeţ se chinuie cu proiectele pentru a obţine finanţări cu care să schimbe faţa comunităţilor pe care le reprezintă.

"După doi ani de zile, am o bucurie aşa de mare. Oamenii mai spun că facem un parc, dar eu cred că prioritare sunt drumurile de interes local, şcolile. De acum trebuie să ne ocupăm de avize, iar de la Calea Ferată durează cinci- şase luni să obţii avizul, şi apoi scoatem la licitaţie. Anul viitor vor începe lucrările", susţine Ilie Ivanache.

Comuna Ungureni este formată din satele Borzești, Călugărenii Noi, Călugărenii Vechi, Durnești, Mândrești, Mihai Viteazu, Plopenii Mari, Plopenii Mici, Tăutești, Ungureni și Vicoleni şi este despărţită de drumul naţional 29 Botoşani- Săveni.

 

Spune-ne opinia ta