Primăriile din județ vor primi bani mai puțini pentru drumuri

Primăriile din județ vor primi bani mai puțini pentru drumuri

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, nu renunță la intenția de a fi repartizați anul acesta mai puțini bani către primăriile din județ, pentru drumurile comunale, pentru ca o sumă mai mare să meargă către Direcția Județean de Drumuri și Poduri, pentru investiții pe drumurile județene.

Înainte de împărțirea banilor pentru drumuri, toți primarii din județ vor fi convocați la o consultare. O bună parte dintre aceștia au trimis deja adrese către Consiliul Județean cu necesarul de fonduri.

"Vom avea o consultare cu primarii înainte de repartizarea banilor pentru drumuri. Dacă vineri avem toate datele pentru buget, e posibil să facem consultarea pe data de 10 ianuarie, dacă nu, îi vom convoca la o dată ulterioară. Mențin intenția de a le aloca mai puțini bani. La Albești, spre exemplu, îmi cere 10 miliarde. Voi vedea cât s-a dat anul trecut, cobor un pic procentul și împărțim apoi în funcție de numărul de kilometri și starea drumurilor, pentru că mulți trec drum pietruit și el de fapt e asfaltat. Am cerut o astfel de situație să îmi trimită", a precizat președintele Consiliului Județean.

Pentru drumurile judeţene şi comunale se vor aloca bani separat de restul bugetului, judeţul Botoşani fiind pe locul doi pe ţară în ceea ce priveşte alocările la acest capitol. Suma repartizată pentru drumurile judeţene şi comunale, pentru anul 2018, este de 13,8 milioane de lei, faţă de 12,5 milioane lei cât s-a alocat anul acesta.

 

Spune-ne opinia ta