Directorii unitatilor scolare din municipiu, criticati dur de primarul Catalin Flutur!

Directorii unitatilor scolare din municipiu, criticati dur de primarul Catalin Flutur!

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

Caldura in scolile si gradinitele muncipiului Botosani a solicitat un efort bugetar mai mare decat cel necesar pentru amenajarea de strazi si parcari!

Primarul Catalin Flutur a atentionat astazi conducerile unitatilor scolare botosanene ca cheltuielile cu utilitatile au depasit, in cursul anului trecut, toate previziunile administratiei locale.

Astfel, in 2008, aproximativ 800 de miliarde de lei vechi din bugetul municipiului Botosani, adica 49 la suta, au fost folositi pentru sustinerea sistemului de invatamant.

Avand in vedere aceasta situatie, si tinand cont de criza economica actuala, municipalitatea a solicitat din partea scolilor realizarea unui grafic de consum saptamanal (incluzand consum la telefon, fax, utilitati, internet), un consum lunar, urmate de discutii trimestriale.

Primarul municipiului spune ca, in anul 2008, plata caldurii in unitatile scolare a ajuns la 72 de miliarde de lei vechi, mai mult decat municipalitatea a cheltuit pe amenajarea de strazi si parcari in Botosani!

Insist ca este o risipa! Toate scolile au fost izolate termic, am pus termopane, si totusi consumul a crescut. Sunt semnale ca, un scoli, in loc sa se inchida centrala, se deschid geamurile!, a spus Catalin Flutur.

Mai mult, Catalin Flutur si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca directorii de scoli nu declara veniturile extrabugetare rezultate din inchirieri de sali de sport, cantine sau alte spatii, mai ales ca, in conformitate cu legea, 50% din aceste venituri trebuie predate bugetului local.

Exista, insa, si directori care, pentru ca nu isi gestioneaza corect banii, ajung in cealalta extrema. Sunt scoli in care copiii ingheata de frig si stau in intuneric, sub motivul ca unitatea este nevoita sa faca economii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pentru părinții și adolescenții din Botoșani: Ateliere interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră"

astăzi, 19:15
444

Sâmbătă, 23 septembrie, părinții și adolescenții din Botoșani sunt invitați să participe la atelierele interactive "Mesajele mediatice din mintea noastră", susținute de Dan ...

Ajutoare financiare pentru proprietarii din blocul afectat de explozie, acordate prin AJPIS

astăzi, 15:32
1045

În acest sens, specialiştii instituţiei au început anchetele sociale în toate cele 12 familii de proprietari pentru a vedea care este starea materială şi la ce plafon de ajutoare...

O nouă avertizare meteo pentru judeţul Botoşani!

astăzi, 13:59
734

Administraţia Naţională de Meterologie a emis o nouă avertizare meteo care vizează mai multe judeţe.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, în județele Tulcea, Brăila, ...