Directorii unitatilor scolare din municipiu, criticati dur de primarul Catalin Flutur!

Directorii unitatilor scolare din municipiu, criticati dur de primarul Catalin Flutur!

 Catalin Flutur, primarul municipiului Botosani  

Caldura in scolile si gradinitele muncipiului Botosani a solicitat un efort bugetar mai mare decat cel necesar pentru amenajarea de strazi si parcari!

Primarul Catalin Flutur a atentionat astazi conducerile unitatilor scolare botosanene ca cheltuielile cu utilitatile au depasit, in cursul anului trecut, toate previziunile administratiei locale.

Astfel, in 2008, aproximativ 800 de miliarde de lei vechi din bugetul municipiului Botosani, adica 49 la suta, au fost folositi pentru sustinerea sistemului de invatamant.

Avand in vedere aceasta situatie, si tinand cont de criza economica actuala, municipalitatea a solicitat din partea scolilor realizarea unui grafic de consum saptamanal (incluzand consum la telefon, fax, utilitati, internet), un consum lunar, urmate de discutii trimestriale.

Primarul municipiului spune ca, in anul 2008, plata caldurii in unitatile scolare a ajuns la 72 de miliarde de lei vechi, mai mult decat municipalitatea a cheltuit pe amenajarea de strazi si parcari in Botosani!

Insist ca este o risipa! Toate scolile au fost izolate termic, am pus termopane, si totusi consumul a crescut. Sunt semnale ca, un scoli, in loc sa se inchida centrala, se deschid geamurile!, a spus Catalin Flutur.

Mai mult, Catalin Flutur si-a exprimat nemultumirea cu privire la faptul ca directorii de scoli nu declara veniturile extrabugetare rezultate din inchirieri de sali de sport, cantine sau alte spatii, mai ales ca, in conformitate cu legea, 50% din aceste venituri trebuie predate bugetului local.

Exista, insa, si directori care, pentru ca nu isi gestioneaza corect banii, ajung in cealalta extrema. Sunt scoli in care copiii ingheata de frig si stau in intuneric, sub motivul ca unitatea este nevoita sa faca economii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

METEO: Cod Galben de ploi și vijelii pentru mai multe localități din județul Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
750

Ploi, vânt cu aspect de vijelie, grindină și descărcări electrice anunță Administrația Națională de Meteorologie pentru mai multe localități din județul Botoșani, avertizarea d...

VIDEO - Ce face un șofer după un accident într-un sens giratoriu din Suceava!

Duminică, 15 Iulie 2018
1164

Camerele de supraveghere au surprins un accident spectaculos, într-un sens giratoriu din Suceava, care a avut loc joi, 12 iulie. În imagini se observă cum, la ora 23.35, șoferul unu...

16 accidente de muncă în primul semestru din anul 2018, la Botoșani!

Duminică, 15 Iulie 2018
249

În primul semestru al anului 2018, la nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 16 accidente de muncă (12 persoane accidentate în anul 2018 şi 4 persoane accidentate î...