Directorii trebuie sa aleaga intre calitatea de consilier si cea de sef al unei institutii deconcentrate

Directorii trebuie sa aleaga intre calitatea de consilier si cea de sef al unei institutii deconcentrate

 Ada Macovei trebuie sa aleaga intre sefia ISJ si calitatea de consilier judetean  

Noii directori ai institutiilor deconcentrate care detin si functii de alesi locali sau administratori de societati sunt obligati, conform Ordonantei 37, sa opteze doar pentru una dintre functii, intrucat sunt incompatibile cele doua domenii de activitate.

"In legatura cu Ordonanta 37, cu privire la modalitatea de numire a directorilor coordonatori si a directorilor adjuncti pentru directiile deconcentrate, am ajuns la concluzia ca o parte dintre acestia ar putea fi incompatibili cu functiile pe care le ocupa, de aceea am luat decizia ca, printr-o adresa pe care le-o vom transmite tuturor celor care se inscriu in prevederile anexei Ordonantei 37, sa le punem in vedere faptul ca trebuie respectata Legea 161/2003 privind transparenta decizionala si de a opta pentru una dintre variante: fie ca ramani directori coordonatori si respectiv directori coordonatori adjuncti, fie ca renunta la statutul de consilieri locali, consilier judetean, administrator la societati comerciale etc.", a declarat prefectul Cristian Roman.

Potrivit legii, noii directori au la dispozitie 15 zile pentru a se decide pe ce functie raman. Insa, in cazul consilierilor judeteni, aceasta nu se poate face decat prin hotararea Consiliului Judetean.

Ei isi manifesta dorinta in 15 zile de a renunta la una dintre cele doua calitati, insa validarea si intreruperea starii de incompatibilitate si consemnarea acestei intreruperi au loc doar odata cu sedinta Consiliului Judetean, respectiv a Consiliului Local.

"Ordonanta 37 care, practic, politizeaza aceste functii publice, nu ii exonereaza de raspunderea incompatibilitatii pe acesti directori. Dupa lege au timp 15 zile. S-ar putea ca unii sa fi luat act de acest fapt. Nu am facut o analiza, stiu doar ca sunt cazuri in acest sens. Noua ni s-a atras atentia la Bucuresti, la intalnirea cu secretarul de stat. Exista o tendinta de a se modifica Ordonanta 37, in sensul de a nu mai fi incompatibili cu functiile de alesi locali, insa, din cunostintele mele, premierul Emil Boc nu e de acord cu acest lucru. Singura solutie e sa respectam ceea ce avem in momentul de fata", a conchis prefectul Cristian Roman.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Întâlnire pe tema modificăriloe legislației achizițiilor publice

astăzi, 15:15
87

Valeriu Iftime, Președintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoșani, a participat vineri, 22 iunie, la întâlnirea organizată de deputatul Marius Constantin Budăi, Pre...

Victimele unui accident rutier produs la Cucorăni, ajutate de doi pompieri care se întorceau din misiune!

astăzi, 13:27
2219

Slt. Bogdan Grădinaru, din cadrul Centrului Operațional, și plt. maj. Cristina Mihai, de la Inspecția de Prevenire, se întorceau din comuna Cândești, unde au desfășurat un exerciți...

Floarea Sfântului Ioan: Ce tratamente poți prepara din sânziene!

astăzi, 13:21
202

Plantele de sânziene au tulpini în patru muchii, înalte între 30-100 cm. Frunzele sunt lineare, ascuţite, lucioase, păroase pe faţa inferioară, dispuse câte 8-12 &ici...