Directorii trebuie sa aleaga intre calitatea de consilier si cea de sef al unei institutii deconcentrate

Directorii trebuie sa aleaga intre calitatea de consilier si cea de sef al unei institutii deconcentrate

 Ada Macovei trebuie sa aleaga intre sefia ISJ si calitatea de consilier judetean  

Noii directori ai institutiilor deconcentrate care detin si functii de alesi locali sau administratori de societati sunt obligati, conform Ordonantei 37, sa opteze doar pentru una dintre functii, intrucat sunt incompatibile cele doua domenii de activitate.

"In legatura cu Ordonanta 37, cu privire la modalitatea de numire a directorilor coordonatori si a directorilor adjuncti pentru directiile deconcentrate, am ajuns la concluzia ca o parte dintre acestia ar putea fi incompatibili cu functiile pe care le ocupa, de aceea am luat decizia ca, printr-o adresa pe care le-o vom transmite tuturor celor care se inscriu in prevederile anexei Ordonantei 37, sa le punem in vedere faptul ca trebuie respectata Legea 161/2003 privind transparenta decizionala si de a opta pentru una dintre variante: fie ca ramani directori coordonatori si respectiv directori coordonatori adjuncti, fie ca renunta la statutul de consilieri locali, consilier judetean, administrator la societati comerciale etc.", a declarat prefectul Cristian Roman.

Potrivit legii, noii directori au la dispozitie 15 zile pentru a se decide pe ce functie raman. Insa, in cazul consilierilor judeteni, aceasta nu se poate face decat prin hotararea Consiliului Judetean.

Ei isi manifesta dorinta in 15 zile de a renunta la una dintre cele doua calitati, insa validarea si intreruperea starii de incompatibilitate si consemnarea acestei intreruperi au loc doar odata cu sedinta Consiliului Judetean, respectiv a Consiliului Local.

"Ordonanta 37 care, practic, politizeaza aceste functii publice, nu ii exonereaza de raspunderea incompatibilitatii pe acesti directori. Dupa lege au timp 15 zile. S-ar putea ca unii sa fi luat act de acest fapt. Nu am facut o analiza, stiu doar ca sunt cazuri in acest sens. Noua ni s-a atras atentia la Bucuresti, la intalnirea cu secretarul de stat. Exista o tendinta de a se modifica Ordonanta 37, in sensul de a nu mai fi incompatibili cu functiile de alesi locali, insa, din cunostintele mele, premierul Emil Boc nu e de acord cu acest lucru. Singura solutie e sa respectam ceea ce avem in momentul de fata", a conchis prefectul Cristian Roman.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Îl cinstim astăzi pe Sfântul Mucenic Filimon, ocrotitorul actorilor și al făuritorilor de spectacole!

astăzi, 11:57
9

Datorita meseriei pe care a imbratisat-o, Sfantul Filimon a fost ales ocrotitorul actorilor. Biserica Ortodoxa sarbatoreste la 14 decembrie pe Sfantul Mucenic Filimon. Acesta, dupa cum aminteste ...

Meteo: Vremea ramane calda, dar in weekend vin ploile! Câte grade vor fi la Botoșani

astăzi, 11:37
46

Soarele se va arata joi si vineri in centrul, sudul si estul tarii, potrivit datelor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). Sambata, ploile se vor extinde, iar de soare vor mai avea part...

Rănit grav după ce roata de la căruță a trecut peste el!

astăzi, 10:41
57

Un bărbat din localitatea Vlădeni s-a ales cu traumatisme serioase după ce a căzut din căruță, iar una dintre roțile atelajului a trecut peste el.Bărbatul, în vârstă de 42 de...