Directorii trebuie sa aleaga intre calitatea de consilier si cea de sef al unei institutii deconcentrate

Directorii trebuie sa aleaga intre calitatea de consilier si cea de sef al unei institutii deconcentrate

 Ada Macovei trebuie sa aleaga intre sefia ISJ si calitatea de consilier judetean  

Noii directori ai institutiilor deconcentrate care detin si functii de alesi locali sau administratori de societati sunt obligati, conform Ordonantei 37, sa opteze doar pentru una dintre functii, intrucat sunt incompatibile cele doua domenii de activitate.

"In legatura cu Ordonanta 37, cu privire la modalitatea de numire a directorilor coordonatori si a directorilor adjuncti pentru directiile deconcentrate, am ajuns la concluzia ca o parte dintre acestia ar putea fi incompatibili cu functiile pe care le ocupa, de aceea am luat decizia ca, printr-o adresa pe care le-o vom transmite tuturor celor care se inscriu in prevederile anexei Ordonantei 37, sa le punem in vedere faptul ca trebuie respectata Legea 161/2003 privind transparenta decizionala si de a opta pentru una dintre variante: fie ca ramani directori coordonatori si respectiv directori coordonatori adjuncti, fie ca renunta la statutul de consilieri locali, consilier judetean, administrator la societati comerciale etc.", a declarat prefectul Cristian Roman.

Potrivit legii, noii directori au la dispozitie 15 zile pentru a se decide pe ce functie raman. Insa, in cazul consilierilor judeteni, aceasta nu se poate face decat prin hotararea Consiliului Judetean.

Ei isi manifesta dorinta in 15 zile de a renunta la una dintre cele doua calitati, insa validarea si intreruperea starii de incompatibilitate si consemnarea acestei intreruperi au loc doar odata cu sedinta Consiliului Judetean, respectiv a Consiliului Local.

"Ordonanta 37 care, practic, politizeaza aceste functii publice, nu ii exonereaza de raspunderea incompatibilitatii pe acesti directori. Dupa lege au timp 15 zile. S-ar putea ca unii sa fi luat act de acest fapt. Nu am facut o analiza, stiu doar ca sunt cazuri in acest sens. Noua ni s-a atras atentia la Bucuresti, la intalnirea cu secretarul de stat. Exista o tendinta de a se modifica Ordonanta 37, in sensul de a nu mai fi incompatibili cu functiile de alesi locali, insa, din cunostintele mele, premierul Emil Boc nu e de acord cu acest lucru. Singura solutie e sa respectam ceea ce avem in momentul de fata", a conchis prefectul Cristian Roman.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vacarm în curtea Spitalului Mavromati! Zeci de romi ținuți în frâu de mascați, polițiști și jandarmi! FOTO, VIDEO

astăzi, 10:14
628

Moartea bărbatului de 41 de ani care a fost lovit de o mașină, după un conflict cu un alt bărbat, este de neacceptat pentru rudele și cunoscuții acestuia.Zeci de romi s-au adunat miercuri d...

Cinci case distruse după ce au fost cuprinse de foc!

astăzi, 09:19
548

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a cinci incendii izbucnite în locuințele sau gospodăriile unor localnici din Stânc...

Tânăr ajuns la spital după ce a fost înţepat în testicul de o albină

astăzi, 09:01
564

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Botoşani, a cerut ajutorul medicilor de la Unitatea de Primire Urgenţe după ce a avut parte de un incident mai puţin plăcut.Tân...