Demisii într-o instituţie botoşăneană din cauza salariilor mici!

Demisii într-o instituţie botoşăneană din cauza salariilor mici!

 Eugen Mateciuc, directorul APM Botosani  

Au protestat şi au întrerupt activitatea în instituţie dar chiar şi aşa nici până la această oră doleanţele angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani în materie de salarizare nu au fost rezolvate.

Ba mai mult, pe lângă faptul că salariile sunt mici, comparativ cu alte categorii de bugetari, după cum susţine directorul instituţiei, Eugen Mateciuc, mai mulţi angajaţi au părăsit anul trecut sistemul.

Iar posturile rămase libere nu pot fi acoperite cu funcţionari de la alte servicii pentru că aceştia nu vor să muncească mai mult pe bani puţini.

“Suntem rămaşi în urmă faţă de administraţie şi dacă ne uităm în lege suntem în partea cea mai de jos a sistemului de salarizare. În sistemul nostru sunt nemulţumiri, în cursul anului 2017 am avut şi plecări din instituţie, am rămas descoperiţi la Serviciul autorizări. Un consilier de la acest serviciu, care are peste 20 de ani vechime, are undeva la jumătate salariul faţă de administraţia publică locală, are 2.700 lei net. La Serviciul autorizări din 10 angajaţi am mai rămas cu 6. Sunt multe documente de citit, de readactat, e zona de contact cu agenţii economici. Nu pot lua de la alt serviciu tehnic decât cu acordul funcţionarului public şi este o zonă de blocaj şi de bunăvoie nu pleacă nimeni unde este mai mult de lucru”, a declarat Eugen Mateciuc.

Cât priveşte posibilitatea transferului angajaţilor către sectoare bugetare mai bine plătite cum ar fi administraţia publică locală acest lucru nu este posibil pentru că APM este o instituţie ce ţine de o conducere centrală.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene. Unde se va interveni!

Luni, 5 Februarie 2018
1433

Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri a transmis către Consiliul Judeţean o situaţie cu lucrările de întreţinere şi reparaţii ce vor fi făcute anul acesta pe tronsoanele de dr...

Modificări în grupul PNL din Consiliul Judeţean

Luni, 5 Februarie 2018
718

Doi consilieri judeţeni aleşi pe listele PNL, în urma scrutinului din 2016, renunţă la mandatele din Consiliului Judeţean, locul acestora urmând a fi luat de supleanţi.Unul dintr...

Consilier local, nemulţumit de funcţionarea iluminatului public din Botoşani: "Suntem defazaţi"

Duminică, 4 Februarie 2018
488

Iluminatul public în municipiul Botoşani este o problemă readusă frecvent în discuţie în cadrul sedinţelor de Consiliu Local.  Aşa s-a întâmplat şi la ultima ...