Demisii într-o instituţie botoşăneană din cauza salariilor mici!

Demisii într-o instituţie botoşăneană din cauza salariilor mici!

 Eugen Mateciuc, directorul APM Botosani  

Au protestat şi au întrerupt activitatea în instituţie dar chiar şi aşa nici până la această oră doleanţele angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani în materie de salarizare nu au fost rezolvate.

Ba mai mult, pe lângă faptul că salariile sunt mici, comparativ cu alte categorii de bugetari, după cum susţine directorul instituţiei, Eugen Mateciuc, mai mulţi angajaţi au părăsit anul trecut sistemul.

Iar posturile rămase libere nu pot fi acoperite cu funcţionari de la alte servicii pentru că aceştia nu vor să muncească mai mult pe bani puţini.

“Suntem rămaşi în urmă faţă de administraţie şi dacă ne uităm în lege suntem în partea cea mai de jos a sistemului de salarizare. În sistemul nostru sunt nemulţumiri, în cursul anului 2017 am avut şi plecări din instituţie, am rămas descoperiţi la Serviciul autorizări. Un consilier de la acest serviciu, care are peste 20 de ani vechime, are undeva la jumătate salariul faţă de administraţia publică locală, are 2.700 lei net. La Serviciul autorizări din 10 angajaţi am mai rămas cu 6. Sunt multe documente de citit, de readactat, e zona de contact cu agenţii economici. Nu pot lua de la alt serviciu tehnic decât cu acordul funcţionarului public şi este o zonă de blocaj şi de bunăvoie nu pleacă nimeni unde este mai mult de lucru”, a declarat Eugen Mateciuc.

Cât priveşte posibilitatea transferului angajaţilor către sectoare bugetare mai bine plătite cum ar fi administraţia publică locală acest lucru nu este posibil pentru că APM este o instituţie ce ţine de o conducere centrală.

 

 

 

Spune-ne opinia ta