Conectează-te cu natura! Campanie declanşată de Agenţia pentru Protecţia Mediului

Ziua Mondială a Mediului este sărbătorită în acest an la Botoşani timp de două săptămâni. Până pe 9 iunie, Agenţia de Protecţie a Mediului derulează o campanie tocmai în acest sens.

Conectează-te cu natura! Campanie declanşată de Agenţia pentru Protecţia Mediului

Este vorba de campania "Zilele Mediului 2017", iniţiativă dedicată sărbătoririi, pe 5 iunie 2017, a Zilei Mondiale a Mediului Programul de activităţi stabilit, în colaborare cu unităţi de învăţământ şi instituţii partenere, cuprinde lecţii deschise în şcoli, expoziţii de desene şi fotografii, simpozioane, dezbateri pe teme legate de mediu şi concursuri.

Tema aleasă la nivel internaţional în acest an încurajează conectarea oamenilor cu natura. Este momentul potrivit să ieşim în natură, să apreciem frumuseţea şi valorile acesteia. Dintre cele mai importante activităţi desfăşurate menţionăm: "Săptămâna porţilor deschise la APM Botoşani", campania de informare "Faţă în faţă cu specialiştii de mediu”, participarea la activităţile desfăşurate în cadrul Concursului naţional de protecţie a mediului "Si gestul tău contează"- ediţia a XI-a, participarea la simpozioanele “Biodiversitate şi dezvoltare durabilă” şi “Noi şi natura”.

Miercuri 31 mai 2017 a avut loc, la sediul APM Botoşani, festivitatea de premiere a concursului „Protejaţi păsările migratoare” şi a cadrelor didactice implicate în activităţi de protecţie a mediului în anul şcolar 2016-2017.

"Astăzi am lansat o invitaţie celor prezenţi de a petrece următoarele zile în mijlocul naturii. Să ne facem timp câteva clipe să privim copacii, să-i atingem, să urmărim micile vieţuitoare din pădure, pe scurt, să ne conectăm cu natura”, a declarat directorul executiv al APM Botoşani, Eugen Mateciuc.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...